Hoppa till innehåll
Nyheter
Situationen i Ukraina

Situationen i Ukraina

Situationen i Ukraina skakar världen och många människor är på flykt. Ukraina har många utlandsstudenter, bland annat från Sverige, som läser till läkare. Läkarförbundet har därför kontaktat Universitets- och högskolerådet (UHR) för råd gällande Svenska läkarstudenter i Ukraina som vill börja läkarprogrammet i Sverige.
Nyhet

Hur gör jag om jag vill fortsätta mina läkarstudier i Sverige?
Universitets- och högskolerådet (UHR) har i dagsläget inga särskilda regler eller riktlinjer med anledningen av situationen i Ukraina, utan följer det rådande regelverket för antagning. De uppger dock att de följer utvecklingen noga.

I dagsläget har svenska läkarstudenter som studerar i Ukraina följande att förhålla sig till för att ansöka till läkarprogrammet i Sverige:

·     De kan ansöka till så kallad ”senare del av program” vid ett svenskt lärosäte som erbjuder detta.

·     Antagningen öppnar 15 mars i år och stänger 15 april.

·     Ansökan görs via antagning.se

·     Vid ansökan behöver man ha alla officiellt utfärdade betygsdokument i original. Det är oerhört viktigt att så snart som möjligt se till att begära ut alla officiella betygsdokument för avslutade kurser och moment. De behövs om de ska kunna ansöka om att få återuppta studierna i Sverige.

I övrigt råder Sveriges läkarförbund Student alla att följa Svenska utrikesdepartementets råd.


Fler nyheter


Studentenkäten 2024

Idag har studentenkäten 2024 skickats ut till samtliga medlemmar per e-post. I år har vi lagt till frågor som våra medlemmar uttryckt är särskilt viktiga, så som möjlighet till igentagning…

Extrainsatt årsmöte SLF Student Stockholm

Till medlemmar i Sveriges läkarförbundet Student Stockholm, Styrelsen kallar härmed er enligt stadgans §10 till ett extrainsatt årsmöte för val av ordförande och ny revisor samt eventuella fyllnadsval på tid…

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare