Hoppa till innehåll
Nyheter
Sveriges läkarförbund student välkomnar obligatorisk brottsregisterkontroll inför läkarstudier

Sveriges läkarförbund student välkomnar obligatorisk brottsregisterkontroll inför läkarstudier

I en intervju med Läkartidningen pratar Sveriges läkarförbund Students ordförande Niki Shams om antagningen till läkarprogrammet, och varför Sveriges läkarförbund Student ställer sig positiva till Ulrika Söderqvists förslag om obligatorisk kontroll av brottsregistret inför läkarstudier.
Nyhet

På uppdrag av regeringen har utredaren Ulrika Söderqvist tagit fram förslag för att avskilja studenter och undersöka om belastningskontroll på vissa utbildningar, bland annat på läkarprogrammet.

Ett av förslagen är obligatorisk brottsregisterkontroll inför antagning, vilket Sveriges läkarförbund Student ställer sig positiva till.

– Vi är jätteglada för det här. Vi tycker att det är helt rätt väg att gå. Det är precis det här vi velat. Vi har tyckt att det är jättekonstigt att man inte redan gör en sådan kontroll, säger Niki Shams i en intervju med Läkartidningen.

"Hon är också positiv till att läkarstudenter som begår sexualbrott, barnpornografibrott eller vissa allvarliga våldsbrott under utbildningen ska kunna hindras från att slutföra den."

Läkartidningen

– Det är rimligt. De är inte lämpliga att fortsätta om de begår den typen av brott, säger Niki Shams.

"SLF student: Bra med brottskoll inför läkarstudier"

Läs hela artikeln från Läkartidningen

Fler nyheter


Studentenkäten 2024

Idag har studentenkäten 2024 skickats ut till samtliga medlemmar per e-post. I år har vi lagt till frågor som våra medlemmar uttryckt är särskilt viktiga, så som möjlighet till igentagning…

Extrainsatt årsmöte SLF Student Stockholm

Till medlemmar i Sveriges läkarförbundet Student Stockholm, Styrelsen kallar härmed er enligt stadgans §10 till ett extrainsatt årsmöte för val av ordförande och ny revisor samt eventuella fyllnadsval på tid…

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Sveriges läkarförbund student välkomnar obligatorisk brottsregisterkontroll inför läkarstudier