Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
Välkommen till 2020 med SLF student Stockholm (innehåller rättelse)

Välkommen till 2020 med SLF student Stockholm (innehåller rättelse)

I veckan skickade vi ut ett mail till våra medlemmar, tyvärr kom ett fel med i texten. Det är ingen som har fått muntliga avtal om andningsass eller uska tjänster tillbakadragna vad vi vet, bara underläkar vik. Vi ber om ursäkt för misstaget. Läs gärna det fullständiga och rättade mailet nedan och tveka inte att höra av er med frågor.

Nyhet

Nu när vårterminen är igång och jullovet känns som om det aldrig hände, så har vi äntligen kickat av verksamhetsåret för Läkarförbundet Student Stockholm 2020. Kanske har du redan hunnit träffa oss på vårens AT mässa som gick av stapeln i februari, om inte har vi ett fullpackat år framför oss och hoppas få se dig på flera events framöver. Viktiga frågor som vi jobbar med i vår är att höja ingångslönerna för underläkare, att hjälpa studenter som jobbar i kliniken i sommar samt att arrangera riktigt bra och roliga events för er, våra medlemmar! Läs mer om detta nedan.

Avtalsåret 2020 – läkarstudenters lön är en het fråga

I år är det avtalsår vilket betyder att nationella och regionala avtal omförhandlas. Detta påverkar även oss läkarstudenter. Lönen för vikarierande läkarstudenter innan examen är en viktig fråga i årets avtalsrörelse – och ingår i de yrkanden som läkarförbundet lämnat till SKR. Vi i SLF student sitter representerade i Förhandlingsdelegationen genom vår nationella ordförande Niki Shams, och i Stockholm har vi adjungerade ledamöter i både Stockholms läkarförening och SYLF Stockholm. Där jobbar vi med att lyfta frågan om vik lön innan examen och vikten av fler AT platser.

I detta jobb är det viktigt att vi har bra statistik på lönerna idag – har du jobbat som underläkare förra sommaren och fått mailet ”Löneenkät till er som arbetade som underläkare förra sommaren”? Glöm inte att svara – denna information är superviktig för att vi ska kunna leda en god argumentation för bättre villkor för underläkare

Har du ett sommarjobb/extrajobb som dragits in pga varslen i Stockholm?

Vi vet att varslen i Stockholm i hög grad även påverkar läkarstudenter och flera har fått muntliga erbjudanden om vik som sedan dragits tillbaka. Stockholms läkarförening jobbar för fullt med att hjälpa läkare som påverkas av varslen. Ett muntligt avtal kan vi tyvärr inte göra något åt men om du har ett mail med startdatum och lön (även utan påskrivet avtal) så hör gärna av dig till oss – då finns en god chans att vi kan hjälpa er.

Lär känna vår nya styrelse

Efter högt söktryck har vi en rekordstor styrelse i år med representanter på T3, T5, T8, T9 och T10. Ni hittar hela listan på vår hemsida, eller gå in och läs om oss på facebook eller instagram, där kommer du även få information om alla events vi arrangerar – allt från T1/T4 info till UL vik föreläsningar.. och massor av möjligheter att fika med oss.


Styrelsen, SLF student Stockholm 2020

Sist men inte minst, glöm inte att det är viktigt att vara betalande medlem för att få hjälp av oss i olika frågor. Glöm därför inte att betala medlemsavgiften genom fakturan som kommer ut i dagarna.

Med vänliga hälsningar,

Rebecka Skarstam
Ordförande, SLF student Stockholm


Fler nyheter


Extrainsatt årsmöte SLF Student Stockholm

Till medlemmar i Sveriges läkarförbundet Student Stockholm, Styrelsen kallar härmed er enligt stadgans §10 till ett extrainsatt årsmöte för val av ordförande och ny revisor samt eventuella fyllnadsval på tid…


Årsmöte SLF Student Uppsala

SLF Student Uppsala kallar till årsmöte den 16 januari 2024 kl 18:00. Deltagande medlemmar bjuds på middag vid anmälan i förväg. Läs mer här!
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Välkommen till 2020 med SLF student Stockholm (innehåller rättelse)