Hoppa till innehåll
Nyheter
Kallelse till årsmöte 2024 i Svenska Hygienläkarföreningen

Kallelse till årsmöte 2024 i Svenska Hygienläkarföreningen

TID: Den 16/4, klockan 17.15 till 18.30. hålls 2024 års årsmöte i SHLF. PLATS: Sal Conventum Kongress, i samband med Hygiendagarna i Örebro. Länk för möjlighet att delta digitalt har skickats ut till medlemmarna via e-post 2024-04-15. Årsmöteshandlingar finns stadgeenligt publicerade nedan på hemsidan. Eventuella motioner skulle enligt stadgarna ha skickats till styrelsen 2 månader innan årsmötet. Efter årsmötet brukar vi ha ett medlemsmöte när andra frågor kan diskuteras fritt – fundera på om det är något du vill lyfta, och meddela gärna styrelsen innan.
Nyhet

Föredragningslista


Styrelsens verksamhetsberättelse


Revisorernas berättelse


Styrelsens förslag om stadgeändring till Svenska Hygienläkarföreningens årsmöte 2024

I NUVARANDE STADGAR STÅR:

§ 13

Styrelsens ordförande, som tillika är föreningens ordförande, leder styrelsens arbete.

Den vetenskaplige sekreteraren tillställer medlemmarna kallelser, upprättarföredragningslistor samt för protokoll. Ett fackligt utskott utses av styrelsen och består av den facklige sekreteraren samt ytterligare minst en ledamot. Medlemmarna i utskottet ska vara medlemmar i Sveriges läkarförbund och minst en bör vid tillträdet vara läkare under utbildning inom Vårdhygienspecialiteten. Det fackliga utskottet bereder sådana ärenden som ankommer på föreningen i dess egenskap av specialitetsförening i Sveriges läkarförbund.

Skattmästaren svarar för medlemsförteckningen och handhar föreningens ekonomi i enlighet med § 16.

STYRELSEN FÖRESLÅR ATT LYDELSEN ÄNDRAS TILL:

§ 13

Styrelsens ordförande, som tillika är föreningens ordförande, leder styrelsens arbete.

Skattmästaren handhar föreningens ekonomi i enlighet med § 16.

Dessutom behöver varje styrelse inom sig fördela arbetsuppgifterna: att dokumentera styrelsearbetet genom att upprätta föredragningslistor och föra protokoll, att svara för medlemsförteckning och att informera och kalla medlemmarna.

Ett fackligt utskott utses av styrelsen och består av den facklige sekreteraren samt ytterligare minst en ledamot. Medlemmarna i utskottet ska vara medlemmar i Sveriges läkarförbund och minst en bör vid tillträdet vara läkare under utbildning inom Vårdhygienspecialiteten. Det fackliga utskottet bereder sådana ärenden som ankommer på föreningen i dess egenskap av specialitetsförening i Sveriges läkarförbund.

MOTIVERING

Det är motiverat att stadgarna fastslår vissa grundläggande arbetsuppgifter utan vilka föreningen inte kan fungera optimalt och utan vilka styrelsens arbete inte kan redovisas för revisorer och medlemmar. Exempel på sådana arbetsuppgifter är handhavande av föreningens ekonomi, svara för medlemsförteckning, att hålla medlemmarna informerade via utskick, kallelser och hemsida på internet och att dokumentera styrelsearbetet med föredragningslistor och protokoll. Det viktiga är att styrelsen ser till att dessa sköts, men det har visat sig mindre ändamålsenligt att göra det till stadgebrott att flytta en arbetsuppgift inom styrelsen, förutom när det gäller ordförandens huvuduppgift att leda styrelsearbetet och skattmästarens handhavande av ekonomin. Medlemsförteckning och avgifter administreras via Svenska Läkarförbundet (SLF) och det kan därför vara lämpligare att inte knyta denna uppgift till skattmästaren, utan att möjlighet finns att fördela uppgiften till en ledamot som till exempel har närmare kontakter med SLF. Protokoll och kallelser kan ombesörjas av endera av sekreterarna eller annan ledamot allt efter vad som passar vid tidpunkten bland annat beroende på vem som är närvarande. Ansvar för hemsidan kan fördelas när styrelsen konstituerar sig.  


Inkomna motioner

Inga motioner med förslag till årsmötet har inkommit från medlemmarna.


Valberedningens förslag



Fler nyheter



Medlemsenkät hösten 2023

Under oktober genomfördes en medlemsenkät som fick 27 svarande. Resultatet har meddelats genom ett medlemsutskick och presenteras även här.
Medlemsenkät

Höstmöte 2023

Årets höstmöte avhålls 19-20 oktober i lokalen "Stortorget" på Lindhagensgatan 98 i Stockholm.
Höstmöte
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Kallelse till årsmöte 2024 i Svenska Hygienläkarföreningen