fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Göran Bern var studierektor och aktiv inom VLF och ägnade sig mycket åt utbildningsfrågor. Utbildningsprogrammet för ST-läkare är ett exempel på vad hans arbete resulterade i. Efter Görans Berns tragiska bortgång 1996 instiftade VLF fonden till hans minne.

Värmlands Läkarförening (vlf) delar årligen ut Stiftelsen Göran Bern minnesfonds pris till en individ, grupp eller organisation som har bidragit till särskild utbildningsinsats för läkare.

Göran Bern var själv läkare och var en av de första i landstinget i Värmland som insåg betydelsen av att satsa på ständig strukturerad utbildning för unga legitimerade läkare.

Vid hans död var det därför naturligt att det bildades en stiftelse i hans namn. Stiftelsen förvaltas av vlf  som genom åren har delat ut hans pris.

I priset ingår idag 5000 kronor och ett vackert speciellt designat diplom, förutom äran förstås. Priset delas ut under högtidliga former under hösten och nomineringstiden är från 1 april t.o.m 31 maj.

Nomineringar skickas till vlf@liv.se.

En särskild utbildningsinsats kan innebära:

  • Ett nytänkande eller nya idéer, inom utbildningsområdet för läkare, av avgörande betydelse.
  • En utbildningsinsats av individ, grupp eller organisation utöver det förväntade.
  • En tidigare förändring/företeelse som i efterhand visat sig ha stor betydelse för läkares utbildning.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.