fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån

I styrelsen för Värmlands läkarförening sitter representanter för alla läkarförbundets medlemmar i Värmland. Målet är att styrelsen skall ha en jämn fördelning mellan sluten- och öppenvård, mellan utbildnings- och specialistläkare samt en jämn könsfördelning.

Dessutom finns där representanter för privat- och företagsläkarna. Sammanlagt brukar det vara cirka 13 personer. För att få en bra och väl sammansatt styrelse behöver valberedningen ha tips och hjälp från medlemmarna!

Inom styrelsen försöker vi dela upp arbetet mellan oss. Varje styrelsemedlem ansvarar för bevakning av frågor och medlemshjälp. Vi har också arbetsgrupper, bestående av ett par styrelsemedlemmar som arbetar med större frågor. Arbetsgrupperna varierar lite mellan åren, beroende på vilken sorts frågor som är aktuella.

En viktig och tidsmässigt stor del av arbetet är kontakter och förhandlingar med hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Under avtalsrörelsen och i samband med den lokala löneförhandlingen finns det en förhandlingsgrupp. Där sitter framför allt styrelsemedlemmar men ibland tar vi hjälp av andra, ofta före detta styrelsemedlemmar.

Förhandlingsgruppen ansvara för de centrala förhandlingarna med landstingskansliet och deltar tillsammans med lokala ombud i klinikförhandlingar. Basenhetsombud samt länsverksamhetsrepresentanter utses av läkarföreningens styrelse efter förslag från berörda kollegor.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.