Hoppa till innehåll
Visar 261 – 270 av totalt 362 träffar

Nya avtal har tecknats på statliga sektorn

Avtal mellan Arbetsgivarverket har tecknats om löner och anställningsvillkor med OFR/S,P,O och Seko. Mellan Arbetsgivarverket har Saco-S har förhandlingar genomförts som ett led i utvecklingen av våra tillsvidareavtal.
Nyheter

Ny forskningspolicy från Sveriges läkarförbund

I dag den 16 november lanserar Sveriges läkarförbund den nya forskningspolicyn. På det digitala mötet där samtliga delföreningar var inbjudna deltog cirka 30 personer och det blev en mycket intressant diskussion om forskningens förutsättningar. Läs intervju med Sofia Rydgren Stale, …
Nyheter

Läkaravtal 2020 - förhandlingarna återupptas

Avtalsrörelsen 2020 pausades under våren när coronapandemin bröt ut och den allmänna spridningen var ett faktum. Nu upptas avtalsförhandlingarna med målsättningen att ha ett avtal klart den 31 oktober.
Nyheter

Regeringen behöver publicera övergångsregler

Den 1 juli 2021 träder reglerna och föreskriften för en ny BT och ST ikraft. Socialstyrelsen ansvarar för att ta fram föreskriften, men man är beroende av att regeringen först utformar övergångsregler.
Nyheter

Fortbildningsenkät 2020

Nu har Läkarförbundets Fortbildningsenkät 2020 skickats ut till 3000 slumpvis utvalda specialister som är medlemmar i Läkarförbundet. Den senaste fortbildningsenkäten genomfördes år 2018 och visade att antalet dagar per år med extern fortbildning sjunkit drastiskt sedan enkäten gjordes första gången …
Nyheter

Folkhälsodalen 2020

Folkhälsodalen 2020 äger rum 31 augusti – 1 september. Ett digifysiskt möte mellan patienter, politiker, beslutsfattare och professionen inom sjukvården och Life Science.
Nyheter

Ökad nationell styrning krävs

Att administrera 21 olika vårdsystem är ett resursslöseri som skapar orättvisor mellan regionerna. Det krävs ett nationellt ansvar för centrala funktioner och gemensamma behov, skriver Heidi Stensmyren ordförande Sveriges läkarförbund, på DN Debatt idag.
Nyheter

Behovet av vila och återhämtning är stort

Det finns ett känt bibelcitat om en tid för allt: en tid att gråta, en tid att älska, att läka och en tid att bygga upp, skriver Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund, i sommarens signerat i Läkartidningen.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare