Hoppa till innehåll
Nyheter
Senaste nytt S-SPLF – juni 2020

Senaste nytt S-SPLF – juni 2020

Här kommer senaste nytt för privatläkare i Region Stockholm.

Nyhet
Stockholmsnyheter

COVID-19 krisen får långtgående följder för oss alla, framför allt för oss småföretagare som S-SPLF representerar, vad gäller:

  • Korttidspermittering –  se tillväxtverket.se
  • Hyreslättnad. Lagen om hyresrabatt under pandemin omfattar inte sjukvård, så f.n. kan vi inte ansöka om några bidrag härvidlag från staten. Frågan är uppe i regeringen även den, och vi återkommer om det ändras. Däremot står det ju var och en fritt att föra en diskussion med sin hyresvärd ang. tillfällig hyresrabatt.
  • Ersättning för digitala besök för taxeläkare : Regeringen har fattat beslut om detta i slutet av vecka 21. Förhandlingar pågick mellan SKR ock SLF under v 22. SKR avbröt förhandlingarna ensidigt vid dessa förhandlingar. Var god se SLF hemsida: ”SKR har ensidigt lämnat förhandlingarna i kristider”. SKR har låtit meddela att de föreslår digitala besök om 500 kr i ersättning från och med 8 juni. Dock måste Region Stockholm godkänna det hela först.
  • Taxeläkare kan vid patientbrist i den egna verksamheten arbeta inom offentlig vård med specialavtal, men då inte samtidig arbeta i egna firman, se vårdgivarguiden. Efter COVID-krisen kan man återgå till sin etablering.
  • Vårdval har fått höjd ersättning för telefonsamtal som ersätter läkarbesök , samt ges möjlighet till arbete inom offentlig vård, se vårdguiden.
  • S-SPLFs styrelse arbetar m heltidsfrågan inom taxan och driver även frågan om att vid sjukdom kunna gå ner i arbetstid och ha vikarie.
  • MOMS: Frågan högaktuell. Vi rekommenderar att man ser över sin bolagskonstruktion och anlitar expertis på området, man bör se över flödena i kommanditbolag, tex.
  • Vårdval (LOV) och Taxan ( LOL) : Styrelsen i S-SPLF arbetar kontinuerligt m att etablera möten och påverka politiker för att driva våra frågor.

Fler nyheter


Nyhetsbrev SPLF april 2024

Våren har varit svårflörtad, mars och framför allt april har bjudit på överraskningar med både snö och låga temperaturer i hela landet. Det förefaller dock i skrivandets stund som riktig vårvärme kommer, åtminstone här nere i söder, så förhoppningsvis är …
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare