fbpx

info Just nu har vi tekniska problem med vår telefoni, tekniker jobbar på att lösa problemet. Under tiden kan du e-posta din fråga. Vi uppskattar ditt tålamod.

Ett sommarvikariat som underläkare innan examen utgör en viktig merit vid ansökan till AT. Det här utnyttjas av vissa offentliga arbetsgivare genom att låta läkarstudenter ha en lön som inte står i paritet med det ansvar och den kompetens en läkare besitter.

För att arbeta som underläkare ska man ha fullgjort minst 9 terminer, vilket motsvarar 4,5 – 5 års högskoleutbildning. Andra yrkesgrupper med kortare utbildning än detta förväntas ha en högre lön.

Du ska kunna välja ett meningsfullt jobb och ändå ha en skälig lön. Du ska inte straffas med låg lön för att du brinner extra för att hjälpa människor.

Sveriges läkarförbund student anser att underläkare som sommarvikarierar ska ha minst 30 000 kr i lön. Det är en lön som vi anser stå i proportion mot den utbildningsnivå och den ansvarstunga roll underläkare har under sommaren. Sommarens vård hänger på underläkarnas axlar så låt oss bära den med skäliga villkor.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.