Hoppa till innehåll
Nyheter
Läkaravtal 2020 – En vinst för studenterna!

Läkaravtal 2020 - En vinst för studenterna!

Det nya avtalet mellan Läkarförbundet och SKR innebär stora möjligheter - även för Sveriges läkarstudenter!

Här är några av de områden som även gynnar läkarstudenter:

Nyhet
  • Lönerna kommer årligen följas upp och analyseras för att se till att de inte halkar efter. Detta gäller unga läkare med tidsbegränsade anställningar – men också för studenter som vikarierar.
  • I det nya avtalet finns en tydlig skrivning om att parterna ska hitta ett bättre flöde i unga läkares utbildningstjänstgöringar, alltså AT, BT och ST. På så sätt går det snabbare för studenter att komma vidare i yrkeslivet.
  • När den nya bastjänstgöringen kommer igång kommer BT-läkare få möjligheten att individuellt förhandla ned sin anställningstid till 6 månader, förutsatt att de kan tillgodoräkna sig tidigare kunskaper. Dessutom kommer unga läkare ha möjligheten att kunna anställas som ST-läkare direkt, vid överenskommelse med arbetsgivaren.

Läs mer om avtalet på lakarforbundet.se!


Fler nyheter


Studentenkäten 2024

Idag har studentenkäten 2024 skickats ut till samtliga medlemmar per e-post. I år har vi lagt till frågor som våra medlemmar uttryckt är särskilt viktiga, så som möjlighet till igentagning…

Extrainsatt årsmöte SLF Student Stockholm

Till medlemmar i Sveriges läkarförbundet Student Stockholm, Styrelsen kallar härmed er enligt stadgans §10 till ett extrainsatt årsmöte för val av ordförande och ny revisor samt eventuella fyllnadsval på tid…

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Läkaravtal 2020 – En vinst för studenterna!