Hoppa till innehåll

Svensk Handkirurgisk Förening

Föreningens historia

Svensk Handkirurgisk Förening är en sammanslutning av svenska specialister i handkirurgi, blivande specialister under utbildning samt andra läkare och vetenskapsmän med intresse för denna specialitet. Föreningen utgör Svenska Läkaresällskapets sektion för handkirurgi och är också spcialistförening inom Sveriges Läkarförbund. Föreningens ändamål är att främja handkirurgins utveckling i Sverige. Här kan du läsa mer om föreningen och dess historia.

Pins

Vill du köpa en pin med SHF logotyp? Nu i uppdaterad version med klädvänligt magnetfäste. Pris 100 kr.

Kontakta mattias.hedspang@regionorebrolan.se så kommer betalningsinformation och pin med vändande post.

Ordföranden har ordet

Kära medlemmar!

Det har varit en intensiv höst som rivstartade med Sigtunamötet i slutet av augusti. Professor Ian Harris flög ända ifrån Australien för att prata för Sveriges handkirurger om vikten av att testa effekten av kirurgi på ett adekvat sätt. Vi lyssnade även till Karin Jensen som forskar på placeboeffekten och inte minst medlemmarnas egna presentationer som i vanlig ordning höll hög klass.

Nu har höstens andra höjdpunkt just avslutats: ASSH mötet i Toronto där SHF var International Guest Society. Vi var ett relativt stort gäng svenskar som deltog och vi blev extra omhändertagna och uppmärksammade med lyxfrukost, egen Eposter-session och tillgång till VIP lounge med Happy hour mm.

På programmet syntes Peter Axelsson, Elisabet Hagert, Magnus Tägil och yours truely i en vänskaplig paneldebatt med Kanada och USA om behandling av SLAC, tumbasartros, N. ulnarisskador och amputationsskador. Elisabeth Hagert och Isam Atroshi höll varsin uppskattad Guest lecture. Simon Farnebo ledde en precourse om handledsproblematik där Peter Axelsson och Maria Wilcke satt i faculty. Magnus Tägil satt i faculty om handedsfrakturer, Daniel Muder deltog i faculty i flera uppskattade sessioner om frakturer och DRU-ledsskador och Lars Dahlin var instruktör i en hands-on session om nerv- och sentransferingar. För att nämna några.

Därtill hade Sverige ett stort antal posters där 5 hade valts ut bland top 30e-posters (av nästan 400!) och Peter Nordsmarks poster ”Digit representation in the primary somatosensory cirtex after median nerve injury, repair and reinnervation” utsågs till bästa international guest society poster.
Inom kort kommer det finnas intressanta reseberättelser på SHF hemsida från mötet.
På SHF:s facebooksida hittar ni lite bilder från mötet och där kan ni medlemmar gärna göra egna inlägg med bilder från mötet.

För övrigt har det under hösten skrivits flitigt på remissvar avseende Socialstyrelsens förslag om Dysmeli som Nationell Högspecialiserad Vård där handkirurger i Sverige är eniga om att det inte är ett förslag som vi stödjer.

Vi i styrelsen önskar er alla en fin höst!
Hälsningar Maria Wilcke

2023-10-08

"Ordföranden har ordet" - ARKIV

Verksamhetsberättelser

Verksamhetsberättelse 2018-2019

Verksamhetsberättelse 2017-2018

Verksamhetsberättelse 2019-2020

Verksamhetsberättelse 2020-2021

Verksamhetsberättelse 2021-2022

Verksamhetsberättelse 2022-2023

Kallelser till Årsmötet

Kallelse Svensk Handkirurgisk Förenings Årsmöte 2019

Kallelse Svensk Handkirurgisk Förenings Årsmöte 2020

Kallelse Svensk Handkirurgisk Förenings Årsmöte 2021

Kallelse Svensk Handkirurgisk Förenings Årsmöte 2022

Kallelse Svensk Handkirurgisk Förenings Årsmöte 2023

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare