fbpx
Hoppa till innehåll

It’s me, hi, I’m the problem, it’s me!

Signerat André Lundgren, ordförande SYLF Västerbotten
André Lundgren Ordförande SYLF Västerbotten
Ledare

Citatet ovan kommer från den kända sångerskan Taylor Swift och uttrycker enligt mig på ett väldigt talande sätt hur man kan känna sig i många situationer i livet. När man ringer jouren mitt i natten för konsultation, när man känner sig dum på röntgenronden och inte riktigt vet vad radiologen pratar om. Men särskilt som en person som bryr sig om sin arbetsmiljö, lön eller arbetssituation. 

Som läkare jobbar vi otroligt mycket. Det är både dagtid, jourtid, flextid samt övertid. Tid som ska registreras, men som i många fall glöms eller und­viks att registreras. Kanske för att HR-systemen är krångliga, eller för att ens arbetsgivare ger en utskällningar om man arbetat övertid eller inte har kapacitet att genomföra allt arbete plus vidare­utbildning under ordinarie tid. Jag har även mött kollegor som inte registrerat tid då det anses minska ens chanser att få förnyad anställning efter AT, BT eller vikariat, inför nya visstids- eller tillsvidare­anställningar. Man vill helt enkelt inte vara ett problem. 

Nu när jag har chansen att skriva några ord här skulle jag vilja uppmana er alla som läser detta: Var ett problem! Ni får gärna citera Taylor Swift när ni påpekar för chefen att arbetsbördan är för stor, när ni varit tvungna att ta patienten på akuten på grund att den var röd-triagerad och ni var den som var ledig, fast ni precis gått av passet, eller när ni ska löneförhandla. 

Ju fler vi är som är ”problematiska”, desto fler är vi som faktiskt kan göra skillnad. Det är först när vi gemensamt säger ifrån som vi kan få till förändring. En del av det fackliga arbetet är att vara lite av ett pro­blembarn, besserwisser och obstinat och samtidigt vara problemlösare. Det är faktiskt vår skyldighet, både enligt lag och rent kollegialt, att påpeka när arbetsmiljön brister, så att vi inte skadas. Varken vi eller våra patienter vinner på att vi går på knäna och håller på att bli utbrända eller att vi jobbar en massa extratid som vi inte egentligen får betalt för.  

Facket är lite som den där ultrasmarta tonåringen som precis gjort föräldrarevolt och som är där för att peta på arbetsgivaren och säga, ”Nej, men så här får ni inte göra, jag tycker att ni ska göra så här i stället”. Det är också därför det är så charmigt att vara fackligt aktiv, man kan leva ut sina drömmar om revolt som man kanske inte hann med under tonårsfasen.

Detta revolterande och att äga sitt inre problembarn har blivit extra viktigt efter rapporter om att fler och fler vill lämna läkaryrket. Dels på grund av bristande arbetsmiljö, dels för att mindre möjlighet ges att påverka sin arbetstid, samt möjlighet att påverka lönenivån.

Mitt avslutande råd är helt enkelt, om du känner igen dig i texten: ta kontakt med din lokala SYLF-avdel­ning och bejaka ditt inre problembarn, ju fler vi är, desto mer kan vi förändra tillsammans. Man ska ha roligt på jobbet och för att citera en härlig västerbottnisk profil, Grynet: ” Ta ingen skit!” 

André Lundgren
Ordförande SYLF Västerbotten

Mer från Moderna Läkare

Därför ska din nya kollega ha högre lön

Fackligt Under året har vi kunnat läsa om sjunkande löneläge för läkare. Hur kommer det sig, när Läkarförbundet samtidigt säger att man lyckas bra i de årliga löneöversynerna? SYLF:s förste vice ordförande Björn Gunnarsson reder ut hur lönebildning fungerar och ger …

Egenvärde – anledning att säga ifrån

Ledare Att känna till och förstå sitt eget värde är grundläggande för att kunna utvecklas och bli framgångsrik i sitt yrke. Läkare är utan tvekan en av de mest dedikerade yrkesgrupperna när det handlar om att vårda och hjälpa andra människor. …

Avtalsrörelsen är i gång

Ledare Det gällande kollektivavtalet går ut sista mars nästa år och förhandlingarna av det nya närmar sig med stormsteg. Ett nytt avtal ska då egentligen vara på plats och börja gälla. Personligen tror jag att det kan bli tuffa förhandlingar och …

Den värdefulla studierektorn

Tema Runtom i landet arbetar studierektorer dagligen med att skapa värde för alla utbildnings­läkare, med målet att säkerställa en högkvalitativ utbildning i kombination med en trygg och utvecklande miljö. Moderna läkare har träffat Magnus Tufvesson, AT-studierektor i Piteå, för ett samtal …

Spelar det någon roll?

Ledare Som ordförande i SYLF Göteborg kastas jag ofta mellan hopp och förtvivlan. Det kanske många av er andra känner igen er i; fackligt arbete kan vara väldigt roligt och givande, men även tradigt och ångestskapande.

Moderna Läkare presenterar: Finder

Reportage Olof Nilsson är en 30-årig ST-läkare i anestesi- och intensivvård vars hjärta längtar efter något mer än smärtlindring och medicinska procedurer. Letar du också efter kärleken? Se hit!

Press på jobbet

Reportage Det händer att läkare blir kontaktade av media och journalister i sitt arbete. Hediye Güzel, kommunikationschef och Alexander Kuzmicki, chefsjurist på Läkarförbundet berättar vad man ska tänka på om media pressar på.

Medicinsk chef i stället för AT

Tema Extraknäcket under studietiden resulterade i ett erbjudande om fast anställning efter examen. Moderna Läkare träffar Tove Karlsson, olegitimerad läkare och bland annat chef för det medicinska teamet på den digitala vårdplattformen Doctrin.