fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Instagram

Örebro läns läkarförening finns nu på Instagram, sök: orebrolanslakarforening.
Välkomna!

Avtalsrörelsen, lönerevisionen i Region Örebro län 2020 - 2021

Avtalsrörelsen för läkare inom kommuner och regioner är klar och kollektivavtal har slutits för perioden 2020-04-01 – 2024-03-31. Läs mer på Läkarförbundets hemsida. Vad gäller lönerna förhandlades det för Region Örebro län fram ett 2-årsavtal för 2020, 2021 som bl a innehåller en löneökning med 5% på kollektivet. Individuella förhandlingar mellan arbetsgivaren och ÖLF skedde i maj månad. Statistik över lönerna i regionen 2021-04-01 finns nu utlagt här på hemsidan. Kräver inloggning.
I samband med avtalsrörelsen gjorde förbundet en film från Örebro med dåvarande ordf Paula Wallmon och v ordf Josefin Gerdevåg m fl om bl a läkarnas arbetsmiljö och de yngre läkarnas låga ingångslöner. Filmen ligger utlagd på förbundets hemsida samt på bl a Youtube.

Fackligt sommarschema

Under sommaren kommer Örebro läns läkarförenings kansli att vara obemannat v 27 – 31. Vid akuta lokala frågor kan ni kontakta den eller de som har ”jour”, se sommarschema. Ni kan också ringa Läkarförbundets medlemsrådgivning på tel. 08 – 790 …

Grattis SYLF, Sveriges Yngre Läkares Förening, till 100 år!

I 100 år har SYLF arbetat för att förbättra arbetsvillkoren för underläkarna.  Klicka på artikeln – se video. Vi bjöd in fyra kollegor för att se om vi gjort någon skillnad. Skulle de acceptera att arbeta under förutsättningar som skulle …

Årsmöte 2021

Örebro läns läkarförening, ÖLF, höll digitalt årsmöte 2021-01-20. Till mötesordförande valdes sittande ordförande, Paula Wallmon, och till sekreterare valdes Ann-Charlotte Sund Persson. Verksamhets- och ekonomisk berättelse föredrogs och godkändes. Till ny ordförande på 2 år valdes Lars Edling. Övriga ledamöter …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem