fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Instagram

Örebro läns läkarförening finns nu på Instagram, sök: orebrolanslakarforening.
Välkomna!

Avtalsrörelsen, lönerevisionen i Region Örebro län 2020 - 2021

Avtalsrörelsen för läkare inom kommuner och regioner är nu klar på central nivå, kollektivavtal har slutits för perioden 2020-04-01 – 2024-03-31. Läs mer på Läkarförbundets hemsida. För Region Örebro län har det förhandlats fram ett 2-årsavtal för 2020, 2021 som bl a innehåller en löneökning med totalt 5% på kollektivet. Individuella förhandlingar mellan regionen och ÖLF kommer att ske i maj månad med retroaktiv utbetalning i juni (enligt plan).
I samband med avtalsrörelsen gjorde förbundet en film från Örebro med dåvarande ordf Paula Wallmon och v ordf Josefin Gerdevåg m fl om bl a läkarnas arbetsmiljö och de yngre läkarnas låga ingångslöner. Filmen ligger utlagd på förbundets hemsida samt på bl a Youtube.

Nyheter

Årsmöte 2021

Örebro läns läkarförening, ÖLF, höll digitalt årsmöte 2021-01-20. Till mötesordförande valdes sittande ordförande, Paula Wallmon, och till sekreterare valdes Ann-Charlotte Sund Persson. Verksamhets- och ekonomisk berättelse föredrogs och godkändes. Till ny ordförande på 2 år valdes Lars Edling. Övriga ledamöter …

Aktiviteter 2021

Klicka på rubriken "Aktiviteter 2021" för att se hela texten inklusive länkar.

Örebro läns läkarförening i media

Krisen på USÖs akutmottagning Intervju i SVT Nyheter Örebro 2020-09-28 med v.ordf Josefin Gerdevåg och 2e v. ordf Lars Edling. Den pressade situationen på USÖs akutmottagning Artikel i Nerikes Allehanda 2020-09-22. Läkarföreningens v.ordf Josefin Gerdevåg och 2e v. ordf Lars Edling …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem