info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Villkor för att bli medlem

För att kunna ansöka om att bli medlem (ledamot) i Svensk Plastikkirurgisk Förening så måste Du vara specialist i plastikkirurgi eller ST-läkare i plastikkirurgi.

Hur gör jag för att ansöka om medlemsskap?

Ur föreningens stadgar §3 framgår att:

Ansökan om ledamotskap skall ske skriftligen till styrelsen senast två veckor före nästkommande föreningsmöte. Till ansökan skall vara fogad kortfattad meritförteckning, kopia på läkarlegitimation och ev specialistlegatimation alternativt intyg från verksamhetschef på universitetsklinik där man genomför sin specialistutbildning i plastikkirurgi, och en rekommendation av minst två ordinarie ledamöter. Styrelsen har att föredra ärendet vid mötet. För inval fordras 2/3 majoritet. Ledamot kan ansöka om medlemskap i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi med rekommendation från två av dess medlemmar.

Ansökan skickas till den fackliga sekreteraren vars kontaktinformation Du finner under fliken Styrelse. 

När föreningen beviljat medlemskap behöver du registrera dig digitalt via SLF.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem