Hoppa till innehåll

Lär känna 2019-års Förbundsstyrelse

Helgen den 17-18 november 2018 Sveriges läkarförbund Students fullmäktige rum, denna gång i Malmö. Under denna helg valdes 2019 års förbundsstyrelse in. Vilka är det då som ska representera SLF Student i år?
Förbundsstyrelsen 2019
Fackligt

Vi har valt att ställa följande frågor till den nya styrelsen, så att ni medlemmar ska få
lära känna dem lite bättre:

  1. Var studerar du och vilken termin?
  2. Vad är viktigast för dig under året som ordförande/vice ordförande/styrelseledamot?
  3. Du vinner ett Nobelpris, men i vad och varför?

Theodor Lav

  1. Jag ska börja termin sex i Lund, men har precis tagit uppehåll för att vara ordförande.
  2. Att få upp underläkarlönerna, visa på den orimliga schemaläggningen under klin och framför allt – rekrytera fler till vårt förbund!
  3. Nobelpris i medicin såklart! Någon måste lösa sepsisfrågan – kanske det?

Niki Shams

  1. Jag studerar termin 7 i Stockholm, vid Karolinska Institutet.
  2. Som vice är det viktigaste frågan för mig rekrytering och intern kommunikation. Vår styrka som organisation ligger i vår storlek, och ska vi får igenom alla stora förändringar som våra medlemmar vill behöver vi vara många, jättemånga. För att bli många krävs det att vi kommunicerar och samarbetar. Så jag kommer lägga min tid på att främja kommunikation mellan avdelningarna, och avdelningarna och FS, samt att se till att vi blir en herrans massa fler medlemmar.
  3. Jag skulle vinna Nobelpris i prokrastinering, för det händer inte att jag gör något innan sista dagen, tyvärr.

David Josefsson

  1. Jag läser termin nio i Örebro
  2. Det viktigaste för mig är att driva arbetet kring läkarstudenters psykiska hälsa och arbetsmiljö. Vi går en otroligt krävande utbildning som inte lämnar mycket utrymme för sänkt prestationsförmåga. Att nära hälften av läkarstudenter idag har ett nedsatt välbefinnande av skäl som dålig schemaläggning, ekonomi och dåligt stöd är helt absurd med tanke på att det går att lösa. Det ska jag vara med och verka för under detta verksamhetsår!
  3. Jag hade lätt vunnit nobelpriset i att baka vetebröd och småkakor. Mina lussekatter och hallongrottor är to die for.

Hampus Lindvall

  1. Jag studerar termin 4 i Lund.
  2. Jag ser fram mycket emot året och tror att vi kan göra stor skillnad om vi jobbar på rätt sätt. Det är viktigt för mig att vi jobbar tätt ihop och kommunicerar väl med våra lokalorter. På ett mer personligt plan brinner jag för att vi ska ha en bra arbetsmarknad under studietiden, med goda villkor och stor möjlighet till att till att införskaffa diversifierad erfarenhet.
  3. Om det mot förmodan skulle vara så önskar jag att det vore fredspriset för stor skillnad inom global folkhälsa.

Staffan Åkerström

  1. Pluggar i Linköping och läser termin 11.
  2. Att visa att vi faktiskt är ett fackförbund för våra medlemmar, man ska som läkarstudent känna att Läkarförbundet student har ens rygg, i skolan, på VFU och när man extra- eller sommarjobbar. Det är också väldigt viktigt för mig att vi i förbundsstyrelsen lyckas kommunicera ut till medlemmarna vad Läkarförbundet student faktiskt är och hur vi bedriver påverkansarbete. Vår roll som organisation ska vara tydlig och lätt att förstå för medlemmarna. En till viktig fråga för mig är att vi har en hög anslutningsgrad då det är vad som ger oss tyngd och legitimitet som organisation, när vi pratar med makthavare, driver våra motioner i Läkarförbundets fullmäktige och påverkar via alla andra olika vägar.
  3. Ekonomipriset för att ha utrotat världens fattigdom.

Fredrik Gustafsson

  1. Jag studerar termin 7 i Sundsvall via Umeå universitet.
  2. Att vara produktiv och samtidigt har roligt och ge mycket tillbaka till medlemmarna. Jag vill kunna titta tillbaka på året och se ett fantastiskt resultat tillsammans med er alla.
  3. Oj, kanske kemi om jag skulle råka blanda ihop något nytt hemma i köket i jakt på den perfekta såsen till middagen.

Nemanja Samardzic

  1. Jag läser T6 i Uppsala.
  2. Att tillsammans med resten av styrelsen få bedriva ett fackligt påverkansarbete för att förbättra läkarstudenternas situation under utbildningen och på arbetsmarknaden. Varje läkarstudent förtjänar bra klinisk handledning och goda förutsättningar i arbetslivet!
  3. Om det fanns ett Nobelpris i att äta långsamt så hade jag nog varit en given kandidat. Jag tar god tid på mig vid matbordet.

Victoria Jonsson 

  1. Studerar i Stockholm, termin 6
  2. Att på ett bra sätt representera läkarstudenters intressen. Mer specifikt genom att jobba med frågor som rör psykisk ohälsa och arbetsmiljö – för att vi alla ska ha likvärdiga möjligheter att bli bra läkare och samtidigt må bra.
  3. Idag skulle det nog vara för något som att sova mycket eller skratta åt dåliga skämt men i framtiden skulle det vara kul att vinna oavsett kategori eftersom man då bidragit med något fantastiskt. Jag brinner lite extra för global hälsa och folkhälsofrågor men vi får se vad jag hittar på!

Elin Ekdahl

  1. Jag läser T9 i Göteborg.
  2. Det viktigaste för mig är att få arbeta med läkarstudenters arbetsmiljö och den utbredda psykiska ohälsan bland läkarstudenter. Jag vill driva ett påverkansarbete som förbättrar läkarstudenters studietid!
  3. Jag skulle vinna nobelpris i intag av koffeinhaltiga drycker! Ser man mig utan en kaffe i handen är
    det en syn få förunnat!

Huseyin Admis

  1. Termin 7, Wrocław MedicalUniversity, Polen.
  2. Det är en väldig stor grupp av svenska läkarstudenter ute i Europa och för att få deras röst hörd är det väldigt viktigt för mig att utveckla relationen mellan SLFS Utland och SLF Student, men samtidigt jobba för förbundsstyrelsens uppsatta mål för verksamhetsåret.
  3. Nobelpris inom medicin skulle se fint ut på CV 🙂 Jag är nyfikenhet i allt och lite mer, skulle jag välja forska inom ett område just nu skulle det troligen bli inom organ transplantation då jag har många galna idéer gällande transplantations metoder.
Theodor Lav
Ordförande Sveriges läkarförbund Student
Niki Shams
Ordförande Sveriges läkarförbund Student
Nemanja Samardzic
David Josefsson
Elin Ekdahl
Vice ordförande SLF Student
Hampus Lindvall
Staffan Åkerström
Victoria Jonsson
Huseyin Admis
Mer från Appendix

Sveriges Läkarförbund Students fullmäktige 2021

Sveriges läkarförbund Students fullmäktigemöte för år 2021 har ägt rumt. Detta år hölls mötet i ett snötäckt Umeå mellan den 27:e till 28:e November. I Umeå uppskattades de intressanta samt viktiga diskussioner och ställningstaganden. Många viktiga frågor kring fullmäktige uppstår …

Våra bästa studietips

Arbetsliv Ny termin betyder nya kursare och nya studenter, och det är inte alltid helt lätt att komma igång med nya kurser. Därför tänkte vi dela med oss av studietips till dig som precis börjat plugga, eller kanske vill testa nya …

Vikten av återhämtning och livsnjutande

Arbetsliv Då var sommaren här. Med sommaren kommer för läkarstudenten den eviga frågan av hur man fyller dagarna med en stimulerande och lönsam syssla nu när CSN går in i sin sommardvala. Vissa lyckas väl med att hitta just denna gyllene …

Läkarassistent bör ses som en utbildningstjänst

Arbetsliv I dagsläget finns det tyvärr inga tydliga direktiv till vilka arbetsuppgifter som en läkarassistent kan och får utföra. Detta innebär att tjänsten hamnar i en gråzon med öppning för olika tolkningar av vad tjänsten som läkarassistent kan innefatta. Vi anser …

Vaccinera läkarstudenter som vårdpersonal   

Läkarutbildningen är till stor del en praktisk utbildning. Den kliniskt nära undervisningen är avgörande för läkarstudentens lärande och utveckling. Om vi inte får klämma och känna på patienter under utbildningen, hur ska vi då förväntas känna igen symtomen på sjukdom när vi är färdiga …

Sista kullen på den gamla läkarutbildningen 

Basfackligt I mer än 10 år har det pratats om en ny läkarutbildning i Sverige. Till hösten 2021 blir det äntligen verklighet. Läkarutbildningen kommer då att bli en termin längre och samtidigt bli legitimationsgivande. Det betyder att de som nu under …

Läkarexamen under pandemin – Dyster ceremoni men spännande framtid 

Arbetsliv På läkarprogrammet i Linköping är allra sista föreläsningen på läkarprogrammet en stor tillställning med hela klassen. En sista föreläsning i storsal byts ut mot 100 små skärmar på Zoom, ett glas champagne vid Universitetssjukhuset byts ut mot en tekopp hemma i lägenheten, men jag ger tusan i …

Var femte svensk läkarstudent studerar i utlandet

Idag finns ca 2300 svenska läkarstudenter i utlandet vilket motsvarar 22% av alla svenska läkarstudenter. Siffran är däremot lägre än för ett par år sedan när andelen utlandsstudenter var 31%. Hos utlandsstudenter finns stor oro kring införandet av nya BT-tjänstgöringen …

Vad gäller vid kränkande särbehandling på VFU?

Kränkande särbehandling på VFU (verksamhetsförlagd utbildning) är ovanligt, men förekommer. Som student är det inte alltid lätt att veta var man ska vända sig, därför har vi frågat vår ombudsman Pelle Avelin vad som gäller om du som student utsätts …