Fullmäktige är SLF students högst beslutande organ och bestämmer hur SLF student ska bedriva sin verksamhet under nästkommande år. Lokalavdelningarna får ett antal mandat baserat på antal medlemmar och dessa har rösträtt vid årsmötet. Förslag från lokalavdelningar och enskilda medlemmar kallas motioner medan förslag från förbundsstyrelsen kallas propositioner.  

För styrelseaktiva inom SLF student finns även möjlighet att åka på facklig vidareutbildning 24-25 oktober i Uppsala. Under helgen kommer deltagarna få träna på “Påverkans torg” vilket är den första delen av fullmäktige där motioner gås igenom och omformuleras för att få så stort stöd som möjligt. 

Läkarförbundet har även ett stort övergripande fullmäktige som anordnas 18-19 november på Stockholm Waterfront. SLF student har ett dussintal mandat på stora FUM och brukar motionera om stöd för studentfrågor från andra delar av Läkarförbundet. Förutom SLF student representeras även SYLF, Sjukhusläkarna, Distriktsläkarna och andra yrkesföreningar 

 

s mer om fullmäktige påhttps://slf.se/student/start/fum-skola/ 

Jesper Sternley
Ledamot, Förbundsstyrelsen
Mer från Appendix
Ledare

Ordförande har ordet: Hösten är här

Hösten är min favoritårstid. Det finns inget som lika konsekvent får mig att känna mig redo att ta an nya projekt som bruna löv, höstkappor och nya anteckningsblock. Men för många av oss kommer det bli en annorlunda höst än vi är vana vid. På många håll fortsätter den digitala undervisningen för sveriges läkarstudenter, och fortfarande är det oklart hur undervisningen kommer se ut framöver. I denna fortsatt ovissa och oförutsägbara tid tänkte jag komma med lite tips och optimism för att ljusa upp vardagen, bestående av Zoom-seminarium med dåligt ljud och inspelade föreläsningar på dubbel hastighet.  
Arbetsliv

Sommarjobbande Läkarstudenter

Ny artikelserie - Många läkarstudenter väljer att jobba inom vården under sommaren. Arbetsuppgifterna varierar mycket mellan olika kliniker, sjukhus och regioner men beror också på hur långt kommen i utbildningen studenten är. Appendix har samlat in berättelser från 18 läkarstudenter från olika lärosäten och terminer från deras sommarjobb 2020. Under augusti kommer dessa att publiceras löpande varje onsdag. Först ut idag är studenterna som är i början av utbildningen och haft titlar som vårdbiträde och receptionist.