Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
85 läkarstudenter får ekonomiskt stöd från Läkarförbundets understödsfond

85 läkarstudenter får ekonomiskt stöd från Läkarförbundets understödsfond

Grattis till Dennis som är en av 85 läkarstudenter som fått ekonomiskt stöd från Läkarförbundets understödsfond. Tack vare sitt medlemskap i Sveriges läkarförbund Student.

Nyhet

Läkarförbundets Understödsfond ger ekonomiskt stöd åt studentmedlemmar som inte längre beviljas statliga studiebidrag och studielån och som i övrigt saknar medel till sin försörjning.

Dennis Söderholm är en av läkarstudenterna som har fått pengar via Läkarförbundets fond.

– Att få ekonomiskt stöd från Läkarförbundets Understödsfond har för mig minskat på den ekonomiska osäkerhet man kan drabbas av i slutskedet av studierna. Rent konkret möjliggör ett ekonomiskt tillskott inköp av studielitteratur. Något som i tider av osäkerhet inte är en självklarhet, berättar Dennis.

Understödsfonden

Om du är i slutet av läkarutbildningen och inte får studiemedel kan du som är medlem i Sveriges läkarförbund Student söka bidrag från Läkarförbundets Understödsfond.

Medel ur Understödsfonden kan beviljas medicine studerande som uppfyller samtliga följande villkor:

  • Den sökande ska vid ansökningstidens utgång ha varit medlem i SLF Student i minst ett år.
  • Den sökande får ha högst tio veckor kvar av CSN-medel.
  • Understöd kan beviljas tidigast för termin 7.
  • Den sökande ska påvisa goda studieresultat, dvs ska om det inte finns särskilda skäl ha följt normal studieplan i läkarutbildningen under minst sex terminer.
  • Den sökande kan beviljas understöd högst två gånger.

Fler nyheter


Extrainsatt årsmöte SLF Student Stockholm

Till medlemmar i Sveriges läkarförbundet Student Stockholm, Styrelsen kallar härmed er enligt stadgans §10 till ett extrainsatt årsmöte för val av ordförande och ny revisor samt eventuella fyllnadsval på tid…


Årsmöte SLF Student Uppsala

SLF Student Uppsala kallar till årsmöte den 16 januari 2024 kl 18:00. Deltagande medlemmar bjuds på middag vid anmälan i förväg. Läs mer här!
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
85 läkarstudenter får ekonomiskt stöd från Läkarförbundets understödsfond