Hoppa till innehåll

Arkivstädning

Nytt år, nya tag! UAL har börjat året med att gå igenom de undangömda lådorna med gamla papper, och även om skrivverktygen bytts ut sedan 1901, då föreningen bildades, så är de fackliga frågorna utan större variation.

Nyhet

Från 1980-talet har vi kunnat läsa om föreningens fruktlösa förhandlingar med arbetsgivaren om jourbefrielse för gravida läkare, om spräckta sjukhusbudgetar och om önskemål om att jourkomp i större omfattning än de vanliga 70% tas ut som ledighet.

Och visst verkar historien upprepa sig när vi läser från 1933 om ”de nya intygsformulär, som den nya erkända lokalsjukkassan börjat använda. Formulären innehölle flera frågor utöver de på de förut använda formulären upptagna.”

När alla de 15 flyttlådorna med föreningens samlade historia har gåtts igenom kommer de att lämnas över till Folkrörelsearkivet för sakkunnigt omhändertagande och förvaring.


Fler nyheter


Neutralitet i konflikt

Vårdförbundet har varslat SKR/Sobona om strejk, om de centrala parterna inte når ett nytt avtal innan den 25 april kl. 16. I händelse av strejk har Läkarförbundet beslutat att iaktta…

Dags för årsmöte!

Måndagen den 12 februari kl. 17 håller UAL årsmöte i VIP-lokalen på Studenternas. Läs mer och anmäl dig här!

Dygnsvila?!

Det är många som hör av sig till UAL med stigande panik inför den 1 februari, då de nya reglerna om dygnsvila träder i kraft. Att lägga schema enligt de…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare