fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Från 1980-talet har vi kunnat läsa om föreningens fruktlösa förhandlingar med arbetsgivaren om jourbefrielse för gravida läkare, om spräckta sjukhusbudgetar och om önskemål om att jourkomp i större omfattning än de vanliga 70% tas ut som ledighet.

Och visst verkar historien upprepa sig när vi läser från 1933 om ”de nya intygsformulär, som den nya erkända lokalsjukkassan börjat använda. Formulären innehölle flera frågor utöver de på de förut använda formulären upptagna.”

När alla de 15 flyttlådorna med föreningens samlade historia har gåtts igenom kommer de att lämnas över till Folkrörelsearkivet för sakkunnigt omhändertagande och förvaring.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.