Hoppa till innehåll

Om oss

Upplands allmänna läkarförening bildades 1901 och är idag en av 28 lokalföreningar som ingår i Sveriges läkarförbund. Föreningen organiserar läkare i Uppsala län och har drygt 2000 medlemmar.

Foto: Björn Tilly, Bildbyrån

Som medlem i Läkarförbundet tillhör du alltid en lokalförening och minst en yrkesförening.

Som yrkesverksam medlem i Uppsala län tillhör du Upplands allmänna läkarförening, och din anställning eller verksamhet bestämmer vilken yrkesförening du kommer att tillhöra – Sjukhusläkarna, SYLF, Distriktsläkarföreningen, Privatläkarföreningen, Företagsläkarföreningen, Militärläkarföreningen, Industriläkarföreningen eller kanske Chefsföreningen?

Tillsammans är vi starka!

Det låter klyschigt, men det är icke desto mindre sant. Ju fler medlemmar vi företräder, desto större möjligheter har vi att påverka. Våra kollektivavtal ger förmåner till alla läkare på arbetsplatsen, även de som inte är medlemmar, men arbetsgivarens intresse av att teckna kollektivavtal med oss bygger på att majoriteten av läkarna är medlemmar.

Vi ser därför fram emot ditt medlemskap i Upplands allmänna läkarförening och Läkarförbundet!

Vill du engagera dig?

Vi behöver alltid bli fler! Tveka inte att kontakta någon i styrelsen, kansliet eller valberedningen om du vill veta mer.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare