Hoppa till innehåll
Nyheter
Insamling till Ingemar Swennes minne

Insamling till Ingemar Swennes minne

Barnläkaren vid Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala, Ingemar Swenne har hastigt lämnat oss efter att ha arbetat med barndiabetes i närmare 30 år.

Nyhet

Ingemar hade ett brinnande engagemang för barn och tonåringar som fått diabetes och deras familjer som lever med den kroniska sjukdomen i sin vardag. Hans mål var att utifrån varje familjs situation skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnet och tonåringen skulle få ett bra och innehållsrikt liv trots sin sjukdom. Ingemar har med sin gedigna kunskap och orubbliga lugn varit ett stort stöd för många barn och familjer i Uppsala.

Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Barndiabetesfondens lokalförening i Uppsala gör nu en insamling för att hedra Ingemars minne och tacka för hans fina insats. Här kan du läsa mer och lämna ett bidrag till insamlingen.


Fler nyheter


Neutralitet i konflikt

Vårdförbundet har varslat SKR/Sobona om strejk, om de centrala parterna inte når ett nytt avtal innan den 25 april kl. 16. I händelse av strejk har Läkarförbundet beslutat att iaktta…

Dags för årsmöte!

Måndagen den 12 februari kl. 17 håller UAL årsmöte i VIP-lokalen på Studenternas. Läs mer och anmäl dig här!

Dygnsvila?!

Det är många som hör av sig till UAL med stigande panik inför den 1 februari, då de nya reglerna om dygnsvila träder i kraft. Att lägga schema enligt de…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare