Hoppa till innehåll
Nyheter
Var är min jourkomp?!

Var är min jourkomp?!

Nyhet

Många medlemmar inom Region Uppsala hör av sig för att det verkar som att de inte längre får betalt för jour och beredskap. Det finns dock ingen anledning till oro, för just detta problem var något som faktiskt gick att förutse när regionen bestämde sig för att byta till Heroma: att läkarnas jourkompsaldon skulle kunna föras över till Heroma men däremot inte uppgifterna om när jourkompen hade tjänats in. Heroma skulle därför inte veta när de överförda komptimmarna hade blivit sex månader gamla och borde betalas ut i pengar.

Lösningen blev ett lokalt kollektivavtal mellan Region Uppsala och Upplands allmänna läkarförening, som säger att all jourkomp som fördes in i Heroma den 1 februari kommer att betalas ut efter sex månader. Den som vill ha ut sin jourkomp i pengar innan dess behöver bara meddela sin chef detta, så kommer pengarna på nästa lön. Den som hellre vill spara jourkompen ännu längre kan också få göra det, dock inte längre än till 31 december 2022. Även här behöver man bara underrätta sin chef om önskemålet, så ska hen kunna lösa detta.

Läkarföreningen har påpekat för regionen att överenskommelsen inte verkar allmänt känd ute i verksamheterna, och regionen kommer nu att informera alla läkarchefer om ovanstående.

(Denna hantering gäller förstås enbart de jourkompsaldon som fördes över till Heroma den 1 februari. All jourkomp som tjänas in från och med den 1 februari kommer att hanteras precis som tidigare.)


Fler nyheter


Neutralitet i konflikt

Vårdförbundet har varslat SKR/Sobona om strejk, om de centrala parterna inte når ett nytt avtal innan den 25 april kl. 16. I händelse av strejk har Läkarförbundet beslutat att iaktta…

Dags för årsmöte!

Måndagen den 12 februari kl. 17 håller UAL årsmöte i VIP-lokalen på Studenternas. Läs mer och anmäl dig här!

Dygnsvila?!

Det är många som hör av sig till UAL med stigande panik inför den 1 februari, då de nya reglerna om dygnsvila träder i kraft. Att lägga schema enligt de…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare