Hoppa till innehåll

Nyheter

Inbjudan till föreläsning

Välkommen på en gratis föreläsning med den brittiske läkaren Dr Rangan Chatterjee, aktuell i Sverige med den internationellt bästsäljande boken Hälsobalansen.

Julöppet

Kansliet har öppet i mellandagarna men med begränsad bemanning. Vid akuta frågor ring Anja Beijar, 0708 49 48 12. Förbundet medlemsrådgivning har öppet 2-4 januari 09.00-11.00. Från 7 januari 2019 öppet som vanligt 09.00-17.00.

Ordförandens Julbrev

2018 har varit ett mycket ansträngt år för oss läkare med bland annat sämre landstingsekonomi och en fortsatt oro i schemaläggningsfrågan.

Vi tar avstånd från alla typer av diskriminering

Vi från Stockholms läkarförening tar mycket klart avstånd från alla typer av diskriminering. Vi har ett mycket tydligt ställningstagande mot antisemitism, islamofobi och alla former av diskriminering. Vi har också en klar ståndpunkt i Metoo-frågan.

Löneväxling

Möjlighet till löneväxling enligt lokalt kollektivavtal för läkare som fullgör jour och beredskap på sjukhusen. Läs mer i dokumentet.

Blågrönt backar om schemaläggning i Stockholms läns landsting

Den blågröna koalitionen har nu presenterat sin första gemensamma budget. Man vill nu undanröja varje skugga av tvivel om att frågan om läkares schemaläggning ska skötas lokalt och utifrån verksamheten och patientens behov.http://lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2018/11/Blagront-backar-om-schemalaggning-i-Stockholm/

Doktor Berglunds råd till nya blågröna styret

Mer pengar till vårdcentralerna och färre patienter per läkare – om läkarna ska orka jobba vidare. Det är distriktsläkare Gunnar Berglunds uppmaning till det nya blågröna styret i landstinget, som nu lovar att satsa på primärvården. https://mitti.se/nyheter/doktorn-berglunds-blagrona/

Stockholm vill införa listningstak

Rätt att lista sig på en namngiven husläkare och listningstak. Det vill den grönblå opinionen i Stockholms läns landsting införa.

Vad hände?

Valet har genomförts. Resultatet känner ni alla till. Nu återstår för våra landstingspolitiker att komma överens om hur de ska leda landstinget tillsammans. Vi väntar med spänning på resultatet av de pågående diskussionerna. Resultatet ger de förutsättningar som vi har …