SLF students fackliga grundkurs hölls i år på Hesselby Slott utanför Stockholm den 23-24 mars. Kursen lockade 25 deltagare från förbundets alla lokalavdelningar. Den fackliga grundkursen arrangeras varje år under en hel helg med syfte att utbilda SLF students aktiva medlemmar i förbundets organisation, fackligt arbete och generellt påverkansarbete. Målet är också ökat föreningsengagemang genom en trevlig helg och att deltagare från olika avdelningar får lära känna varandra.

Årets kurs innehöll olika föreläsningar och workshops, dels utbildande om vårt eget förbund då vår egen förbundsordförande Theodor Lav talade, samt Hampus Carlson, utredare för Läkarförbundet.

-Det är alltid så roligt att komma till er, säger Kristin Öster, psykolog, som under söndagen höll i interaktiva föreläsningar om hur man sätter smarta mål som förening, och hur man skapar en bra gruppsammanhållning. Talade gjorde också Linus Perlerot, tidigare ordförande för SLF student, om varför det är viktigt med fackligt engagemang. Deltagarna fick också lära sig att skriva motioner och plädera för dessa, samt en gedigen kurs i karaoke hölls sent under lördagskvällen följt av bubbelpools- och bastubad.

En av deltagarna, Johanna Danielsson, ledamot i Linköpings styrelse kommenterar helgen.

-Jättekul att träffa så mycket nytt folk! Jag är ny i styrelsen, och nu efter helgen känner jag verkligen att jag fattar mer av vad vi håller på med, men jag tror att jag kommer sova på tåget hela vägen hem.

account_circle
Staffan Åkerström
Mer från Appendix
Arbetsliv

Läkarexamen under pandemin – Dyster ceremoni men spännande framtid 

På läkarprogrammet i Linköping är allra sista föreläsningen på läkarprogrammet en stor tillställning med hela klassen. En sista föreläsning i storsal byts ut mot 100 små skärmar på Zoom, ett glas champagne vid Universitetssjukhuset byts ut mot en tekopp hemma i lägenheten, men jag ger tusan i att byta ut den röda långklänningen. Min röda långklänning lyser upp min lägenhet i ett tappert försök att inte låta covid-19 ta allt från mig och min läkarexamen.  
Ledare

Ordförande har ordet: Hösten är här

Hösten är min favoritårstid. Det finns inget som lika konsekvent får mig att känna mig redo att ta an nya projekt som bruna löv, höstkappor och nya anteckningsblock. Men för många av oss kommer det bli en annorlunda höst än vi är vana vid. På många håll fortsätter den digitala undervisningen för sveriges läkarstudenter, och fortfarande är det oklart hur undervisningen kommer se ut framöver. I denna fortsatt ovissa och oförutsägbara tid tänkte jag komma med lite tips och optimism för att ljusa upp vardagen, bestående av Zoom-seminarium med dåligt ljud och inspelade föreläsningar på dubbel hastighet.