Ordföranden för lokalavdelningarna i SLF Student samt andra representanter från Läkarförbundet och SLF Student samlas i en debattartikel om att fler läkarstudenter måste engageras i forskning. Det krävs nytänkande lösningar för att få fler studenter att engagera sig – exempelvis genom sommarjobb.

Som läkarstudent kan det upplevas som svårt att ta första steget in i forskning. På vår webbplats finns information till studenter som vill börja forska. Vi samlar tips om hur du kan gå till väga och externa länkar till olika forskningsmöjligheter på just din studieort. Logga in med mobilt BankID för att komma på materialet.

Samtliga universitetsorter erbjuder också forskar-AT som ger dig möjlighet att disputera i samband med AT. En bra lösning för den som på allvar vill satsa på en forskningskarriär parallellt med läkaryrket.

Vi vill att fler läkarstudenter ska våga ta steget in i forskning! Har du fler idéer på hur SLF Student kan arbeta för det är du välkommen att höra av dig till oss! Vi uppskattar alltid att få input från våra medlemmar. Era åsikter ger kvalitet till vårt arbete!

Läs artikeln i sin helhet på Dagens Medicin 

Jesper Sternley
Ledamot, Förbundsstyrelsen
Mer från Appendix