Ordföranden för lokalavdelningarna i SLF Student samt andra representanter från Läkarförbundet och SLF Student samlas i en debattartikel om att fler läkarstudenter måste engageras i forskning. Det krävs nytänkande lösningar för att få fler studenter att engagera sig – exempelvis genom sommarjobb.

Som läkarstudent kan det upplevas som svårt att ta första steget in i forskning. På vår webbplats finns information till studenter som vill börja forska. Vi samlar tips om hur du kan gå till väga och externa länkar till olika forskningsmöjligheter på just din studieort. Logga in med mobilt BankID för att komma på materialet.

Samtliga universitetsorter erbjuder också forskar-AT som ger dig möjlighet att disputera i samband med AT. En bra lösning för den som på allvar vill satsa på en forskningskarriär parallellt med läkaryrket.

Vi vill att fler läkarstudenter ska våga ta steget in i forskning! Har du fler idéer på hur SLF Student kan arbeta för det är du välkommen att höra av dig till oss! Vi uppskattar alltid att få input från våra medlemmar. Era åsikter ger kvalitet till vårt arbete!

Läs artikeln i sin helhet på Dagens Medicin 

Jesper Sternley
Ledamot, Förbundsstyrelsen
Mer från Appendix
Ledare

Ordförande har ordet: Hösten är här

Hösten är min favoritårstid. Det finns inget som lika konsekvent får mig att känna mig redo att ta an nya projekt som bruna löv, höstkappor och nya anteckningsblock. Men för många av oss kommer det bli en annorlunda höst än vi är vana vid. På många håll fortsätter den digitala undervisningen för sveriges läkarstudenter, och fortfarande är det oklart hur undervisningen kommer se ut framöver. I denna fortsatt ovissa och oförutsägbara tid tänkte jag komma med lite tips och optimism för att ljusa upp vardagen, bestående av Zoom-seminarium med dåligt ljud och inspelade föreläsningar på dubbel hastighet.  
Arbetsliv

Sommarjobbande Läkarstudenter

Ny artikelserie - Många läkarstudenter väljer att jobba inom vården under sommaren. Arbetsuppgifterna varierar mycket mellan olika kliniker, sjukhus och regioner men beror också på hur långt kommen i utbildningen studenten är. Appendix har samlat in berättelser från 18 läkarstudenter från olika lärosäten och terminer från deras sommarjobb 2020. Under augusti kommer dessa att publiceras löpande varje onsdag. Först ut idag är studenterna som är i början av utbildningen och haft titlar som vårdbiträde och receptionist.