fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

På fakturan står att den avser medlemskap under februari månad, och vän av ordning frågar sig naturligtvis om UAL plötsligt har höjt månadsavgiften från från 60 till 140 kronor. Svaret är såklart att vi inte har det. Den höjning som årsmötet beslutade om för snart ett år sedan var på tio blygsamma kronor i månaden, men eftersom fakturan faktiskt avser både januari och februari så verkar medlemskap i facket ha blivit dubbelt så dyrt som innan.

Vi hoppas att inga medlemmar hunnit lämna facket på grund av ohemula medlemsavgifter, och tipsar den sparsamme om att börja betala medlemsavgiften med autogiro eller e-faktura, eftersom pappersfakturorna från och med nu kostar 30 kronor och dessutom kommer varje månad istället för var fjärde. Betalsättet ändrar du i din internetbank, och du kan läsa mer om de nya rutinerna här.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.