Hoppa till innehåll

Nyheter

"Jag har alltid velat bli läkare"

Hon vet det mesta om äldre och läkemedel och anser att om man tycker att bättre villkor är värt något borde man vara med i facket. Möt Christina Sjöberg.

"Folk arbetar otroligt mycket"

Ingrid Stubelius, specialistläkare i anestesi- och intensivvård och vice ordf i Sektion SU i reportage i Sjukhusläkaren om arbetssituationen under Covid-19.

"Tillsammans är vi starka"

Hon är förlossningsläkaren som tror på det goda exemplet och drivs av en stark vilja att förbättra där hon ser att det behövs. Möt VGLF:s ordförande Emelie Hultberg.

Sektion NU begär central förhandling om semestrarna

VGLF och ledningen för NU-sjukvården har en tid varit oense om hur läkarnas semester skall läggas ut. Arbetsgivaren vill att samtliga läkare av solidaritetsskäl tar ut sen semester i framförallt augusti och september och bortser från att klinikerna är olika …

Läkarna på SU vädjar till politiker och allmänhet

Medan trycket på vården till följd av covid-19 ser ut att minska i Stockholmsområdet är det fortfarande mycket högt i Västra Götaland. Läkarna på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vädjar därför till politikerna att se till att de som sliter med svårt sjuka …

Ordförandebrev april 2020

Bästa medlem! Den rådande situationen har tvingat oss att ändra fokus något. Men självklart är läkarnas arbetsmiljö fortfarande i centrum. Just nu gör vi allt för att följa upp vilka konsekvenser den pågående pandemin får för våra medlemmar.