Hoppa till innehåll

Nyheter

Beslut om krigsplacering

Västra Götalandsregionen ökar beredskapen och krigsplacerar samtliga tillsvidareanställda medarbetare. Vid höjd beredskap eller krig behövs vi alla.

Hårt arbete väntar – här är hjärtefrågorna för VGLF

"Genom att hålla i och hålla ut i dessa prioriterade frågor får vi genomslag." Det säger Emelie Hultberg, nyligen omvald som ordförande i VGLF, om hjärtefrågorna som är fokus för föreningens arbete de kommande åren. Se vilka de är här …

På GP Debatt: "Skäms ni inte över att pruta på vården?"

Hanna Kataoka och Ylva Kastrup, ordförande respektive ledamot i Sektion SU, reagerar på att SU pekas ut som "regionens slukhål". "Räknat i kostnad per patient är SU Sveriges billigaste universitetssjukhus", skriver de i Göteborgs-Posten.

Varningar om låga läkarlöner i sociala medier

Siffrorna talar sitt tydliga språk – Västra Götalandsregionen har landets lägsta läkarlöner. I sociala medier varnas läkare till och med för att söka sig till regionen. Det berättar Elin Ekdahl, ordförande i SYLF Södra Älvsborg och ledamot i Västra Götalands …

Jourkompreglerna klara

Nu är de slutliga jourkompreglerna klara inför utbetalningarna som sker med start den 1 april. Västra Götalands läkarförening har hela tiden strävat efter att läkarna ska ges tid att lägga ut jourkompen som ledighet innan det sker tvångsutbetalningar. Läs vad …

Underläkare får rätt till handledning

Vikarierande underläkare har rätt till stöd och handledning. Det blir tydligare med Socialstyrelsens nya regler. Reglerna slår även fast att läkarstudenter kan börja jobba som underläkare först efter tio terminer – mot dagens krav på nio terminer.

"Förlossningsläkarna behöver bättre arbetsvillkor"

Initiativet SU-ronden rondar vidare på Sveriges största sjukhus. Syftet är att träffa SU:s läkare för en dialog om utmaningar i arbetsmiljön och ett hållbart arbetsliv. Senaste SU-ronden ägde rum hos förlossningsläkarna på Östra.

Läkarnas arbetsmiljö i Västra Götaland oroar politiker

Det nya rödgröna regionstyret är på plats och i veckan öppnade Västra Götalands läkarförening upp för dialog i samband med "Läkarbesöket". På agendan stod läkarnas arbetsmiljö och våra hjärtefrågor – läs mer här.