Hoppa till innehåll
Nyheter
DLF Stockholm: Medlemsbrev februari 2021

DLF Stockholm: Medlemsbrev februari 2021

Nyhet

Käre medlem i DLF Stockholm!

Föreningen hade ett digitalt årsmöte 17 februari och vi har nu en ny styrelse för 2021. Särskilt vill vi välkomna Taymaz Foladi, som är ny i styrelsen, men tidigare har suttit i Sylf Stockholms styrelse. Vi vill också tacka Suzana Turkalj Pavlakovic som nu lämnar styrelsen. (Suzana har dock fullt med andra fackliga uppdrag, bland annat andre vice ordförande i Stockholms läkarförening, så vi kommer att hålla kontakten med henne också framöver.)

Den nya styrelsen består av:
Ylva Sandström
Milosz Swiergiel
Caroline Asplund
Magnus Isacson
Elinor Nemlander
Mahnoush Sommerland
Taymaz Foladi

Alla handlingar till årsmötet ligger på vår webbplats, och där kan man också läsa årsberättelse för 2020 och titta på ekonomin och vad vi planerar framöver. Det sistnämnda är dock väldigt grovt, eftersom vi får se vad vi kan göra med pågående pandemi. Medlemsavgiften för DLF Stockholm är oförändrad 13 kr/månad.

Årsmötet gästades av chefsläkare Elda Sparrelid, som berättade lite ”inside-info” om hur arbetet under pandemin sett ut i den centrala sjukvårdsledgningsgruppen. Vi som var närvarande fick också chans att ställa frågor och komma med input inför stundande vaccinering, vilket både vi och hon uppfattade som värdefullt.

Vaccinationerna kommer nu att dra igång. Vi följer med spänning hur det kommer att gå och hur stor roll vi på vårdcentralerna kommer att få.

I februari har diskussionerna också gått heta kring 1177 och Krys köp av Medhelp. I början av mars får vi veta hur det blir. Många av er har engagerat er och vi har framfört vår oro till de styrande och upplever att vi blivit lyssnade på.

Glöm inte att gå med i vår Facebookgrupp ”Distriktsläkarföreningen i Stockholm”. Där pågår mycket diskussion och vi försöker kontinuerligt lägga upp information både där och på vår hemsida om vad vi har för oss. Det är också trevligt att få återkoppling från er via Facebook eller mail.

Med hopp om att 2021 blir ett bättre år än 2020.

Eder ordförande

Ylva Sandström


Fler nyheter


DLF i Almedalen

På onsdag 26 juni kl.11.25 håller DLF ett seminarium under Almedalen. Länk till live-sändningenAdress för fysiskt deltagande: Slottsterassen 6, Visby  Redan innan rådande ekonomiska kris var ett faktum i Sveriges…

KOMPETENSUTVECKLING FÖR SPECIALISTER I ALLMÄNMEDICIN

Ordinarie läkare i primärvården ska vara specialist i allmänmedicin, det vill säga ha en anställning som distriktsläkare. Distriktsläkare utgör den högsta medicinska kompetensen på hälsocentralen och är en central profession…
Västerbotten

Ansök till Samfonden!

– vår hjälp till din personliga kompetensutveckling och ekonomi Samfonden är Svenska Distriktsläkarföreningens fond för att främja våra medlemmars professionella utveckling eller ge stöd till medlem eller medlems efterlevande som…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare