Hoppa till innehåll

Folkhälsodalen

Nyhet

Folkhälsodalen är ett två dagar långt digifysiskt möte mellan patienter, politiker, beslutsfattare och professionen. Svenska Distriktsläkarföreningen deltar i två seminarier 1/9.

16.15 – 16.45
God och nära vård – vill vi, kan vi, vågar vi förändra?
”Våra förslag är steg på vägen i utvecklingen av en modern, jämlik, tillgänglig och effektiv hälso- och sjukvård, med en stark och adekvat resurssatt primärvård som bas. En hälso- och sjukvård med både hjärta och hjärna. En hållbar hälso- och sjukvård med hög kvalitet, där man som patient och närstående känner delaktighet och trygghet, som skattebetalare känner förtroende, och där man som medarbetare väljer att arbeta.” Så skriver Anna Nergårdh i slutbetänkandet till sin utredning God och nära vård. Vågar vi verkligen ta steget framåt i denna kulturella förändringsresa?

Paneldeltagare:
Anna Nergårdh, särskild utredare
Marina Tuutma, ordförande i Distriktsläkarföreningen, DLF
Madeleine Beermann, handläggare Nära vård, SKR, tidigare ordförande i Unga Reumatiker
Moderator: Anne Carlsson, Reformklubben

17.00
Avslutning – Hur behåller, och utvecklar vi den förändringskraft pandemin har gett oss?
Det finns en enorm förändringskraft i den kris vi nu går igenom. Den öppnar möjligheter för sjukvården att arbeta radikalt annorlunda. Vi har också sett en sjukvård som har visat prov på stor anpassningsförmåga och kreativitet för att lösa de utmaningar som den ställts inför – både i stort och smått. Hur tar vi tillvara på den stora förändringskraft som släppts lös när pandemin är över?

Paneldeltagare:
Henrik Brehmer, Chief Strategy and Public Affairs Officer, Capio
Ylva Sandström, ordförande distriktsläkarföreningen Stockholm
Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Örebro
Anders Blanck, vd LIF
Moderator: Petter Odmark, analyschef Re-Think

Läs mer på folkhälsodalen.se

 


Fler nyheter


DLF i Almedalen

På onsdag 26 juni kl.11.25 håller DLF ett seminarium under Almedalen. Länk till live-sändningenAdress för fysiskt deltagande: Slottsterassen 6, Visby  Redan innan rådande ekonomiska kris var ett faktum i Sveriges…

KOMPETENSUTVECKLING FÖR SPECIALISTER I ALLMÄNMEDICIN

Ordinarie läkare i primärvården ska vara specialist i allmänmedicin, det vill säga ha en anställning som distriktsläkare. Distriktsläkare utgör den högsta medicinska kompetensen på hälsocentralen och är en central profession…
Västerbotten

Ansök till Samfonden!

– vår hjälp till din personliga kompetensutveckling och ekonomi Samfonden är Svenska Distriktsläkarföreningens fond för att främja våra medlemmars professionella utveckling eller ge stöd till medlem eller medlems efterlevande som…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare