Hoppa till innehåll
Nyheter
Marina Tuutma, ordförande för Svenska Distriktsläkarföreningen fick fortsatt förtroende som andre vice ordförande. 

Marina Tuutma, ordförande för Svenska Distriktsläkarföreningen fick fortsatt förtroende som andre vice ordförande. 

Nyhet

Trots mörker och höstrusk fortsätter DLF att arbeta vidare med våra viktiga frågor. DLF har med sina 8 delegater representerat våra medlemmar på årets SLF fullmäktige 9-10 november. Vi fick bifall på en av våra motioner, som handlade om att förbundet ska verka för att innehåll och villkor som tas fram för regionernas vårdval ska vara föremål för MBL-förhandling med de lokala läkarföreningarna. Vi anser att det är viktigt att vi som utförare får vara med och förhandla fram villkoren.

En annan motion handlade om att utveckla förbundets Starta eget-kurs till att bli en starta egen vårdcentral och den motionen ansågs besvarad, i och med att förbundet redan arbetar med att göra en översyn på kursens innehåll. Privatläkarföreningen har också visat intresse för att tillsammans med DLF ge ut en sådan kurs, så håll utkik under kommande år! Många andra viktiga motioner om bland annat motverka regionernas lönekarteller och att minska administrationen, röstades igenom.

Under fullmäktige valdes Marina Tuutma om som förbundets andre vice ordförande. Allmänläkare Saad Rammo, även ordförande i DLF Sörmland, valdes om som ledamot i förbundsstyrelsen. Ylva Sandström avtackades när hon nu lämnar förbundsstyrelsen. Till nyval är det glädjande att Shadi Ghorbani, ST i allmänmedicin och med mångårig facklig bakgrund, valdes in i förbundsstyrelsen. Vi har således fortsatt bra allmänläkarrepresentation i förbundets styrelse.

Översta bilden: Läkarförbundets nya förbundsstyrelse
Nedersta bilden: DLFs delegater under Läkarförbundets fullmäktige

Fler nyheter


DLF i Almedalen

Se seminariet i efterhand: Under onsdagen höll DLF ett seminarium under Almedalen. Seminariet spelades in och går att se i efterhand här.

DLF i Almedalen

På onsdag 26 juni kl.11.25 håller DLF ett seminarium under Almedalen. Länk till live-sändningenAdress för fysiskt deltagande: Slottsterassen 6, Visby  Redan innan rådande ekonomiska kris var ett faktum i Sveriges…

KOMPETENSUTVECKLING FÖR SPECIALISTER I ALLMÄNMEDICIN

Ordinarie läkare i primärvården ska vara specialist i allmänmedicin, det vill säga ha en anställning som distriktsläkare. Distriktsläkare utgör den högsta medicinska kompetensen på hälsocentralen och är en central profession…
Västerbotten
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Marina Tuutma, ordförande för Svenska Distriktsläkarföreningen fick fortsatt förtroende som andre vice ordförande.