Hoppa till innehåll

Välkommen till OSS – Ortopediska självstudiekursen för sjuksköterskor!

Kursen vänder sig till alla sjuksköterskor som deltar i vård av ortopediska patienter. SOF driver kursen tillsammans med VO Ortopedi vid Skånes Universitetssjukhus i Lund, som står för det pedagogiska innehållet.

Självstudiekursen bygger på två kursböcker, ”Ortopedisk vård och rehabilitering” (red. Ami Hommel och Carina Bååth) samt ”Ortopedi: patofysiologi, sjukdomar och trauma hos barn och vuxna” (red. Magnus Karlsson med flera). Kursens språk är svenska.

Vi rekommenderar att arbetsgivaren avsätter fyra timmars självstudietid varje månad för deltagarna och ordnar tillgång till kurslitteratur före anmälan. Kursen kostar 1500 kronor (exklusive moms). Anmälan sker i formuläret nedan.

  • Varje månad under terminstid får deltagarna läsanvisningar till de båda kursböckerna. Det är sommaruppehåll juni, juli och augusti.
  • Till varje kursavsnitt och bok följer tio flervalsfrågor att besvara som kunskapskontroll i kursens webbportal. Fyra av fem rätt krävs på varje avsnitt för att få godkänt och totalt behövs 80 procent godkända kursveckor för kursintyg. Det finns alltså höjd för att missa en del avsnitt på grund av sjukdom eller förhinder.
  • Kursen har löpande antagning så man kan ansluta närhelst. Vi beräknar att det kommer att ta cirka tre år att gå hela kursen och när första omgången är klar startar den om på nytt. Vid godkänd kurs får deltagaren ett diplom.
  • Genom att anmäla sig till kursen ger deltagaren sin chef rätt att på förfrågan ta del av studieresultat löpande under kursen.

När anmälan är inskickad så får du ett bekräftelsemail till den angivna e-postadressen.

Vid frågor kontakta:

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se
Välkommen till OSS – Ortopediska självstudiekursen för sjuksköterskor!