Hoppa till innehåll
Utbildning
OrtoS – Ortopedisk självstudiekurs för ST-läkare

OrtoS – Ortopedisk självstudiekurs för ST-läkare

Kursen vänder sig till ST-läkare i ortopedi. Kursen drivs på nationell nivå. Kursen ges via SOF med Christian Carrwik, Uppsala som ”studierektor”.

Kursen utgår från boken ”Millers Review of Orthopaedics” (8th edition). Vecka efter vecka betas avsnitt i boken av. Nya kursdeltagare kan anmäla sig och ansluta till kursen löpande under året. Det kommer att ta 2-3 år att ta sig igenom hela kursboken. 

Ett krav för att få delta är medlemskap i SOF. Är du inte medlem så kan du ansöka om medlemskap här och sedan anmäla dig till kursen. Kursen kostar 7.500 kr (exklusive moms) och faktureras av SOF:s kansli.
Anmälan kan ske löpande under året och anmälan sker i formuläret längre ner på sidan.

Vid kursstart skall läroboken ”Millers Review of Orthopaedics” ha inhandlats av kursdeltagarna.

  • Varje vecka (med avbrott för semestrar och storhelger) får deltagarna läsanvisningar till 5-10 sidor i kursboken. Kursen rullar 38 veckor per år.
  • Till varje kursavsnitt följer fem flervalsfrågor. Frågorna skrivs av klinikens egna specialister på området. Man har fyra veckor på sig att svara på frågorna. Fyra av fem rätt krävs på varje avsnitt för att få godkänt och totalt behövs 80 procent godkända kursveckor för kursintyg. Det finns alltså höjd för att missa en del avsnitt på grund av sjukdom eller föräldraledighet.
  • Kursen har löpande antagning så man kan ansluta mitt i ett kapitel. Vi beräknar att det kommer att ta knappt tre år att gå hela kursen och när första omgången är klar startar den om på nytt.
  • Genom att anmäla sig till kursen ger deltagaren sin verksamhetschef/studierektor rätt att ta del av studieresultat löpande under kursen. Detta gäller deltagare som anmäler sig från 13/1 2020 och framåt.

När anmälan är inskickad så får du ett bekräftelsemail till den angivna e-postadressen.

Vid frågor kontakta:

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Utbildning
OrtoS – Ortopedisk självstudiekurs för ST-läkare