För att stilla oro och för att informera om vad som gäller för läkarstudenter i dagens rådande situation har vi samlat frågor som inkommer till oss från svenska läkarstudenter såväl i Sverige som i utlandet med svar från Sveriges läkarförbund Student. Du hittar information om vad som gäller för olika anställningar, läkarutbildningen, länkar till anmälningar för extra beredskap hos arbetsgivare och kontaktuppgifter till Läkarförbundets medlemsrådgivning.

COVID-19
Håll dig uppdaterad!

Informationen uppdateras fortlöpande.

Mer från Appendix
Ledare

Ordförande har ordet: Hösten är här

Hösten är min favoritårstid. Det finns inget som lika konsekvent får mig att känna mig redo att ta an nya projekt som bruna löv, höstkappor och nya anteckningsblock. Men för många av oss kommer det bli en annorlunda höst än vi är vana vid. På många håll fortsätter den digitala undervisningen för sveriges läkarstudenter, och fortfarande är det oklart hur undervisningen kommer se ut framöver. I denna fortsatt ovissa och oförutsägbara tid tänkte jag komma med lite tips och optimism för att ljusa upp vardagen, bestående av Zoom-seminarium med dåligt ljud och inspelade föreläsningar på dubbel hastighet.  
Arbetsliv

Sommarjobbande Läkarstudenter

Ny artikelserie - Många läkarstudenter väljer att jobba inom vården under sommaren. Arbetsuppgifterna varierar mycket mellan olika kliniker, sjukhus och regioner men beror också på hur långt kommen i utbildningen studenten är. Appendix har samlat in berättelser från 18 läkarstudenter från olika lärosäten och terminer från deras sommarjobb 2020. Under augusti kommer dessa att publiceras löpande varje onsdag. Först ut idag är studenterna som är i början av utbildningen och haft titlar som vårdbiträde och receptionist.