info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Anmälningslänk till digitalt möte 21 maj 2021. Deltagande är kostnadsfritt men anmälan krävs. För att få rösta på årsmötet krävs aktuellt medlemskap i SFS.

Svenska Fotkirurgiska Sällskapets Årsmöte flyttas till 18–20 maj 2022

På grund av situationen med covid-19 och det fortsatta förbudet mot större folksamlingar har Svenska Fotkirurgiska Sällskapet tagit beslutet att flytta fram Årsmötet.
Vi har i vår fortsatt fina dialog med berörda leverantörer i Visby fått möjligheten att flytta mötet vidare till 18–20 maj 2022.

Vad händer nu?

  • Vi kommer, i sin helhet, automatiskt att flytta över din deltagaranmälan till det nya datumet och en ny bekräftelse kommer att skickas dig på din angivna e-postadress.
  • Har du inte möjlighet att delta går det bra att lämna över anmälan till annan person. Namnändring utan kostnad är möjlig t.o.m 2022-03-01.
  • Avbokning är fortsatt inte möjlig, ej heller reducering eller återbetalning av avgifter då föreningens åtaganden är densamma som vid tidigare framflyttning. Vi hoppas på er fortsatta förståelse i denna extraordinära situation.

Vi kommer att göra allt för att programmet ska vara detsamma men reserverar oss för eventuella programändringar.

Digitalt möte – 21 maj 2021

SFS årliga möte kommer istället att hållas fredag 21/5 i digital form med föreläsningar av våra planerade gästföreläsare för 2022. Mottagarna av SFS pris/resestipendium 2019, rapporter från register och från arbetet med nationella rekommendationer (NR) kommer också att presenteras. Dagen avslutas med årsmöte.

Preliminärt program
09.00 – 09.45 Introduktion med rapport från NR och register
09.45 – 10.15 Presentationer av stipendiater
10.15- 10.30 Paus
10.45 – 11.00 Complex hallux valgus cases Callum Clark
11.00 – 11.45 Why are flat foot classifications wrong? Ian Winson
11.45 – 12.45 Lunchpaus
12.45 – 14.00 Årsmöte

Deltagande i mötet är kostnadsfritt! För dig som önskar delta är anmälan obligatorisk och anmälningslänk finns HÄR samt skickas ut till alla anmälda till Visbymötet.

För att få rösta på årsmötet krävs att man är medlem i Svenska Fotkirurgiska Sällskapet vid anmälan. Deltagande i mötet och att lyssna på föreläsningar kräver förstås inget medlemskap.

Vi ser verkligen fram emot att få välkomna dig till Visby i maj 2022 men först hoppas vi att vi träffas digitalt i samband med det digitala mötet den 21 maj, 2021!

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
Resia Kongress på conference@resia.se
Tel: 060-52 53 00

Med vänliga hälsningar

Bengt Erik Larsson                                          Arne Lundberg
Ordf. Svenska Fotkirurgiska Sällskapet      Lokal värd & Styrelsemedlem


Fotkirurgikursen för ST-läkare

Grundkurs i fotkirurgi för ortoped-ST. Kursen ger dig en större insikt i hur den biomekaniskt komplicerade foten fungerar. Fotkirurgi är också ett intressant fält där tekniker för senförflyttning, ligamentkirurgi, artrodeser och upprätande osteotomier alla används. Hands-on övningar i osteotomiteknik och falldiskussioner ingår.

2021 finns två kurstillfällen:

26-29 april

19-22 oktober

Mattias Callréus och Maria Cöster är ansvariga för kursen. Intresseanmälan och frågor skickas till mattias.callreus@med.lu.se.
Kursplatser kommer att fördelas efter ansökningsdatum.


EFAS -European Foot and Ankle Society

*Årlig konferens, *Dissektionskurser, *Instruktionskurser för yngre fotkirurger,  *”Avancerat symposium”  Se EFAS hemsida för information och anmälan till samtliga aktiviteter.


Norsk Fot- och Ankelkirurgisk Forening

Anordnar årligt Norskt fotkirurgiskt möte och kurser. Aktiviteter.


Dansk fod- og ankelkirurgisk selskab

Formand for DFAS Mostafa Benyahia

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem