info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Fotkirurgi är ett till omfattningen stort område inom ortopedin. Egentligen minst lika stort och kanske mer varierande än t ex handkirurgin. Som fotkirurg får man kombinera sitt kunnande om fotens biomekanik med operationer av fotens ben, leder, senor och ligament. Vinkla om, förskjuta, räta upp och förstärka beroende på hur den individuella foten drabbats av skada eller sjukdom.

Föreningens ändamål är:

  • att främja och utveckla fotkirurgi i Sverige
  • att främja samarbete och att utveckla fotkirurgisk forskning
  • att bedriva utbildning i fotkirurgi på grundläggande och avancerad nivå

Föreningen anordnar en årlig konferens, som är framflyttad till 2022 pga Corona epidemin. År 2021 erbjuds istället ett digitalt möte  21 Maj kostnadsfritt. Där behandlas fotkirurgiska tekniker och aktuellt kunskapsläge gällande behandling av olika typer av fotproblem. Konferensen är öppen för alla ortopeder med fotintresse och ligger vanligtvis i januari-februari men kommer år 2022 hållas 18-20 Maj i Visby. Se fliken Möten och kurser för program och anmälan.

Det finns ingen formell utbildning av fotkirurger i Sverige. Däremot finns kurser och möjlighet till kortare eller längre auskultation på fotsektioner/fot-team runt om i landet. Är du ortoped eller ortoped-ST och funderar på att inrikta dig på fotkirurgi rekommenderar vi att du går en av de grundläggande fotkirurgikurserna och tar kontakt med fotsektionen närmast dig. Att åka på SFS årskonferens kan också ge kontakter och en smak på hur fotkirurger tänker.

Medlemmar i SFS styrelse svarar gärna på frågor.

SFS pris för insatser inom fotkirurgi och fotvetenskap utdelas årligen sedan 2014. Prissumman är 40 000 kr och premierar insatser under det gångna året. Allt efter vad SFS styrelse uppmärksammas på kan publicerade vetenskapliga artiklar men även ST- och förbättringsarbeten premieras.  Prissumman kan komma att delas på två arbeten. Känner du till ett arbete inom fotkirurgin så meddela SFS vetenskaplige sekreterare. För mer info om priset här.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem