fbpx

info Just nu har vi tekniska problem med vår telefoni, tekniker jobbar på att lösa problemet. Under tiden kan du e-posta din fråga. Vi uppskattar ditt tålamod.

SLL är det landsting som genomfört flest vårdval. Vårdval är en finansieringsform där landstinget bestämmer ersättningen för en viss sjukvårdande åtgärd. Landstinget fastställer även övriga regler inom ett vårdval, oftast utan att professionen har möjlighet att påverka detta.

Oftast så sker en start av vårdval så att en hel specialitet omfattas t ex gynekologi, hud och ÖNH. Det finns även avgränsade vårdval t ex höft och knäkirurgi. Alla vårdgivare som uppfyller ett specifikt kompetenskrav kan ansluta till vårdval.

Vårdval har funnits sedan 2007 och ersättningarna har över tiden försämrats för de olika vårdvalen.

De tidigare vårdavtalen som var ett avtal mellan en specifik vårdgivare och landstinget har nu helt ersatts av vårdval. Jämför man de ekonomiska ersättningarna så är dessa sämre i Vårdval.

Vårdval för olika specialiteter finns  beskrivna på www.vårdgivarguiden.se.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.