fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Namn: Ada Kapetanovic

Specialistkompetens: ST-läkare i radiologi

Roll i SYLF:s styrelse: Förste vice ordförande

Frågor:

  1. Vad är det bästa med att arbeta som Läkare? Det är ett omväxlande arbete med möjlighet till ständig personlig utveckling, samtidigt som man hjälper andra människor. Svårt att bara välja en sak!
  2. Vilka frågor vill du påverka inom under din tid i SYLF:s styrelse? För mig är det viktigt att vi stoppar den negativa utveckling där närmare var tredje underläkare funderar på att lämna yrket. Jag tror att de finns många bakomliggande orsaker till detta, bland annat lön, anställningsvillkor och förutsättningar för utbildning och handledning.
  3. Vad ser du mest framemot under mandatperioden? Att sätta underläkarfrågorna på agendan och att bidra till en bättre arbetsmiljö.

Namn: Maria Valeur

Specialistkompetens: AT-läkare

Roll i SYLF:s styrelse: Chefsredaktör för Moderna Läkare

Frågor:

  1. Vad är det bästa med att arbeta som läkare? De bästa med att arbeta som läkare är när jag kunnat göra något betydelsefullt för en patient, den känslan är underbar.
  2. Vilka frågor vill du påverka inom under din tid i SYLF:s styrelse? Jag vill att våra medlemmar ska känna sig trygga på sina arbetsplatser och kunna arbeta med det som de är utbildade för.
  3. Vad ser du mest framemot under mandatperioden? Jag brinner för Moderna Läkare och ser fram mot att sätta ihop nummer som skapar läsglädje, nyfikenhet och ger facklig bildning!

Namn: Rofida Ghazvinian

Specialistkompetens: Specialistläkare i Internmedicin, ST-Läkare i Medicinsk Gastroenterologi och Hepatologi

Roll i SYLF:s styrelse: Ledamot med ansvar för bland annat för BT, AT och ST, forskning och internationellt arbete. Sitter i Utbildnings- och forskningsdelegationen UFO samt SPUREX.

Frågor:

  1. Vad är det bästa med att arbeta som Läkare? En självklar del i det hela är att hjälpa människor; men det bästa med att vara läkare och hjälpa sina patienter är att kunna erbjuda precisionsbaserad medicin och individualiserad behandling till patienterna för att hjälpa dem så gott man kan. Det kräver att man inte bara tar medicinskt ansvar för sina patienter och allt det innebär, men även skräddarsyr behandlingen till patienterna. Detta är en extra utmaning och som är en av anledningar till varför jag valde det här yrket. Sen är jag speciellt förtjust i medicinsk gastroenterologi eftersom vi får endoskopera!
  2. Vilka frågor vill du påverka inom under din tid i SYLF:s styrelse? Jag tycker att en av de viktigaste frågorna är läkarens värde i samhället. Det är viktigt att återigen ta plats och leda   svensk hälso- och sjukvård in i framtiden för att hinna ikapp med den medicinska utvecklingen i världen. Jag har även ett väldigt stort intresse av utbildnings- och forskningsfrågor.
  3. Vad ser du mest framemot under mandatperioden? Vi är i en speciell tid nu och den här tiden sätter ljus på många nya frågor att ta itu med under närmsta framtid! Jag ser fram emot att arbeta hårt och tillsammans med styrelsen för att våra frågor i SYLF tar plats i den sjukvårdspolitiska debatten!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.