Hoppa till innehåll
Nyheter
3 snabba frågor till de nyvalda styrelsemedlemmarna

3 snabba frågor till de nyvalda styrelsemedlemmarna

På SYLF:s fullmäktige den 24/4 valdes två nya styrelsemedlemmar in i styrelsen och en tidigare ledamot blev omvald. Låt oss presentera Ada, Maria och Rofida:

Nyhet

Namn: Ada Kapetanovic

Specialistkompetens: ST-läkare i radiologi

Roll i SYLF:s styrelse: Förste vice ordförande

Frågor:

  1. Vad är det bästa med att arbeta som Läkare? Det är ett omväxlande arbete med möjlighet till ständig personlig utveckling, samtidigt som man hjälper andra människor. Svårt att bara välja en sak!
  2. Vilka frågor vill du påverka inom under din tid i SYLF:s styrelse? För mig är det viktigt att vi stoppar den negativa utveckling där närmare var tredje underläkare funderar på att lämna yrket. Jag tror att de finns många bakomliggande orsaker till detta, bland annat lön, anställningsvillkor och förutsättningar för utbildning och handledning.
  3. Vad ser du mest framemot under mandatperioden? Att sätta underläkarfrågorna på agendan och att bidra till en bättre arbetsmiljö.

Namn: Maria Valeur

Specialistkompetens: AT-läkare

Roll i SYLF:s styrelse: Chefsredaktör för Moderna Läkare

Frågor:

  1. Vad är det bästa med att arbeta som läkare? De bästa med att arbeta som läkare är när jag kunnat göra något betydelsefullt för en patient, den känslan är underbar.
  2. Vilka frågor vill du påverka inom under din tid i SYLF:s styrelse? Jag vill att våra medlemmar ska känna sig trygga på sina arbetsplatser och kunna arbeta med det som de är utbildade för.
  3. Vad ser du mest framemot under mandatperioden? Jag brinner för Moderna Läkare och ser fram mot att sätta ihop nummer som skapar läsglädje, nyfikenhet och ger facklig bildning!

Namn: Rofida Ghazvinian

Specialistkompetens: Specialistläkare i Internmedicin, ST-Läkare i Medicinsk Gastroenterologi och Hepatologi

Roll i SYLF:s styrelse: Ledamot med ansvar för bland annat för BT, AT och ST, forskning och internationellt arbete. Sitter i Utbildnings- och forskningsdelegationen UFO samt SPUREX.

Frågor:

  1. Vad är det bästa med att arbeta som Läkare? En självklar del i det hela är att hjälpa människor; men det bästa med att vara läkare och hjälpa sina patienter är att kunna erbjuda precisionsbaserad medicin och individualiserad behandling till patienterna för att hjälpa dem så gott man kan. Det kräver att man inte bara tar medicinskt ansvar för sina patienter och allt det innebär, men även skräddarsyr behandlingen till patienterna. Detta är en extra utmaning och som är en av anledningar till varför jag valde det här yrket. Sen är jag speciellt förtjust i medicinsk gastroenterologi eftersom vi får endoskopera!
  2. Vilka frågor vill du påverka inom under din tid i SYLF:s styrelse? Jag tycker att en av de viktigaste frågorna är läkarens värde i samhället. Det är viktigt att återigen ta plats och leda   svensk hälso- och sjukvård in i framtiden för att hinna ikapp med den medicinska utvecklingen i världen. Jag har även ett väldigt stort intresse av utbildnings- och forskningsfrågor.
  3. Vad ser du mest framemot under mandatperioden? Vi är i en speciell tid nu och den här tiden sätter ljus på många nya frågor att ta itu med under närmsta framtid! Jag ser fram emot att arbeta hårt och tillsammans med styrelsen för att våra frågor i SYLF tar plats i den sjukvårdspolitiska debatten!

 


Fler nyheter


Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland

Nytt kollektivavtal klart!

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Det nya avtalet börjar gälla från 1 april och löper på ett år.

7-klöver 2024

Representanter från SYLF träffades nu i helgen för 7-Klövern i myllrande Västerås tacksamt annordnat av SYLF Västmanland. Det har utbytts tankar, jämförts utmaningar, och formats strategier. En stor punkt på agendan var åter BT som vi arbetar frenetiskt med i …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
3 snabba frågor till de nyvalda styrelsemedlemmarna