fbpx
Hoppa till innehåll
Medlemssidor

Bli medlem i SYLF

Att vara medlem i SYLF

Vi som arbetar med SYLF är själva underläkare och vet vilka problem och utmaningar man ställs inför, oavsett om man arbetar som vikarierande underläkare före AT eller ska ha den sista underskriften på ansökningarna om specialistbevis. SYLF finns med under hela din väg från läkarexamen till färdig specialist.

Vilka är vi?

SYLF är en yrkesförening inom Läkarförbundet. Här har vi möjlighet att driva underläkarnas perspektiv, såväl inom förbundet som i förhandlingarna med arbetsgivarna. Historiskt sett har vi fått igenom mycket som idag kan tyckas vara en självklarhet. Vi är också en organisation som driver självständigt påverkansarbete mot beslutsfattare och allmänhet för att få fler att inse att trygga läkare och korta vägar mellan examen och specialistbevis ger en bättre vård. Vi är nära trehundra aktiva som arbetar för dina rättigheter över hela landet.

Vad gör vi?

Vårt främsta fokus är att vi vill korta vägen mellan examen till färdigt specialistbevis, och se till att den lön du som examinerad läkare får speglar din utbildningsnivå. Vi arbetar för att alla ska rekryteras schysst och kompetensbaserat, att utbildningstjänsterna AT, BT och ST ökas betydligt. Vi vill också ge fler möjlighet till ledartjänster tidigt i karriären. Det är vi som sammanställer AT-rankingen.

Vad får du?

Utöver medlemsförmånerna som du får som medlem i Läkarförbundet får du också vår medlemstidning Moderna läkare fyra gånger om året. Du kan också få stöd från våra lokalt förtroendevalda som har koll på vad som gäller just där du är verksam. Hitta din lokala SYLF avdelning och dess förtroendevalda via länken nedan.

Ett sekel av erfarenheter till din nytta!

Vilka frågor som är viktiga för dig beror på var du är i din läkarkarriär. Vi har samlat information om vad vi anser är viktigt och vad vi jobbar med för våra medlemsgrupper i nedan broschyr

Organisationen

SYLF eller Läkarförbundet eller både och? Hur hänger det ihop, varför ska jag vara med i både Läkarförbundet och SYLF?
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar