fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Vilka är vi?

SYLF är en yrkesförening inom Läkarförbundet. Här har vi möjlighet att driva underläkarnas perspektiv, såväl inom förbundet som i förhandlingarna med arbetsgivarna. Historiskt sett har vi fått igenom mycket som idag kan tyckas vara en självklarhet. Vi är också en organisation som driver självständigt påverkansarbete mot beslutsfattare och allmänhet för att få fler att inse att trygga läkare och korta vägar mellan examen och specialistbevis ger en bättre vård. Vi är nära trehundra aktiva som arbetar för dina rättigheter över hela landet.

Vad gör vi?

Vårt främsta fokus är att vi vill korta vägen mellan examen till färdigt specialistbevis, och se till att den lön du som examinerad läkare får speglar din utbildningsnivå. Vi arbetar för att alla ska rekryteras schysst och kompetensbaserat, att utbildningstjänsterna AT, BT och ST ökas betydligt. Vi vill också ge fler möjlighet till ledartjänster tidigt i karriären. Det är vi som sammanställer AT-rankingen.

Vad får du?

Utöver medlemsförmånerna som du får som medlem i Läkarförbundet får du också vår medlemstidning Moderna läkare fyra gånger om året. Du kan också få stöd från våra lokalt förtroendevalda som har koll på vad som gäller just där du är verksam. Hitta din lokala SYLF avdelning och dess förtroendevalda via länken nedan.

Ett SYLF - 27 lokalavdelningar

Oavsett var i landet du arbetar så finns SYLF representerade lokalt.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem