Hoppa till innehåll
Medlemskapet

Ditt medlemskap i SYLF

Att vara medlem i SYLF

Vi som arbetar med SYLF är själva underläkare och vet vilka problem och utmaningar man ställs inför, oavsett om man arbetar som vikarierande underläkare före AT eller ska ha den sista underskriften på ansökningarna om specialistbevis. SYLF finns med under hela din väg från läkarexamen till färdig specialist.

Vilka är vi?

SYLF är en yrkesförening inom Läkarförbundet. Vi driver underläkarnas perspektiv, såväl inom förbundet som i förhandlingarna med arbetsgivarna. Historiskt sett har vi fått igenom mycket som idag kan tyckas vara en självklarhet. Vi opinionsbildar mot politiker och allmänheten för att få fler att inse att goda arbetsförhållanden och korta vägar mellan examen och specialistbevis ger en bättre vård.

Vad gör vi?

Vårt främsta fokus är att vi vill korta vägen mellan examen till färdigt specialistbevis, och se till att den lön du som examinerad läkare får speglar din utbildningsnivå. Vi arbetar för att alla ska rekryteras schysst och kompetensbaserat, att utbildningstjänsterna AT, BT och ST ökas betydligt. Vi vill också ge fler möjlighet till ledartjänster tidigt i karriären. Det är vi som sammanställer AT-rankingen.

Vad får du?

Utöver medlemsförmånerna som du får som medlem i Läkarförbundet får du också vår medlemstidning Moderna läkare fyra gånger om året. Du kan också få stöd från våra lokalt förtroendevalda som har koll på vad som gäller just där du är verksam. Vi är nära trehundra aktiva som arbetar för dina rättigheter över hela landet. Vill du komma i kontakt med din lokala SYLF-avdelning och dess förtroendevalda?

SYLF och Läkarförbundet

SYLF eller Läkarförbundet eller både och? Hur hänger det ihop, varför ska jag vara med i både Läkarförbundet och SYLF?

Ett sekel av erfarenheter till din nytta!

Vilka frågor som är viktiga för dig beror på var du är i din läkarkarriär. Vi har samlat information om vad vi anser är viktigt och vad vi jobbar med för våra medlemsgrupper.

Medlemsutbildningar och arrangemang

SYLF anordnar och deltar i utbildningar och arrangemang som du som medlem kan ta del av.

Beställ SYLF:s namnbricka

Vill du har en röd namnbricka från SYLF? Du beställer den genom din lokalavdelning och vi guidar dig dit!

Skriv en motion

Vill du påverka SYLF:s arbete och inriktning? Ta chansen och skriv en motion till vårt fullmäktige. Vi berättar hur du gör.

Frågor och svar

Läkarförbundet har sammanställt de vanligaste frågorna och svaren om ditt medlemskap. Du hittar dem här.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare