fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Nominera till Årets mäster!

Gotlands Yngre Läkares Förening (GYLF) har sedan flera år delat ut priset Årets Mäster till den som gjort den bästa insatsen för utbildning av underläkare under det gångna året. Deadline att nominera är den 15 mars!

Lunchföreläsningar SYLF Norrbotten

Länk kommer senare, håll koll på våra kanaler! Facebook: https://www.facebook.com/SYLF-Norrbotten-135647109828072/ Instagram: https://www.instagram.com/sylfnorrbotten/

Var tredje läkare upplever tystnadskultur på jobbet

I en pressad situation ökar risken för misstag i vården. Vårdens medarbetare ska kunna lyfta risker och arbetsmiljöproblem även under en pandemi utan att riskera repressalier. Nu visar SYLF i en rapport att en tredjedel av läkarna upplever en tystnadskultur …

Nu är nya ST-föreskriften färdig

Idag blir den nya föreskriften för läkares specialiseringstjänstgöring gällande, inklusive vad som gäller för nya bastjänstgöringen (BT). Nu behöver regionerna agera snabbt för att tillräckligt många ska kunna påbörja sin BT till hösten.

Dags att nominera!

Valberedningen önskar NOMINERINGAR till de poster som ska tillsättas under SYLFs fullmäktigemötet 7-8 maj 2021. Du kan bland annat nominera till följande poster i den centrala SYLF styrelsen: ● Ordförande ● 2e vice ordförande ● 2 Ledamöter i styrelsen Nomineringar …

Årsmöte SYLF Västernorrland 2020

Årsmöte för SYLF Västernorrland hålls den 13 januari 2021 klockan 17:15. Mötet hålls på plats på sjukhusen i små grupper följandes FHM:s rekommendationer, eller med fördel via den digitala plattformen Microsoft Teams. Länk kan skickas.

SYLF:s ordförande Madeleine Liljegren ny ordförande för UFO

Vad är UFO? UFO står för ”Utbildnings- och forskningsrådet” och är ett råd som är kopplat till Läkarförbundets styrelse. UFO:s uppgift är att bereda utbildnings- och forskningsfrågor till förbundsstyrelsen. UFO lägger fram förslag på politik på området och driver självständigt ett …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.