fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SYLF kritiska till underdimensioneringen av BT-platser

Vid BT:s införande kommer man att ha fått bara en bråkdel av BT-platserna som behövs på plats. Madeleine Liljegren, ordförande för SYLF, och Camilla Ringström Lindh, utbildningsansvarig ledamot i SYLF:s styrelse, skriver i Läkartidningen.

Årets mäster är utsedd

SYLF Gotland har utsett Årets mäster. Det blev Johan Raud, överläkare på kirurgkliniken, som tog emot det prestigefyllda priset.

Träffa SYLF centralts nyvalda och omvalda styrelsemedlemmar

På SYLF:s hundrade fullmäktige den 8/5 2021 valdes två nya ledamöter in i styrelsen och två styrelsemedlemmar blev omvalda. Men vilka är de, vad ser de mest fram emot under sin tid i styrelsen och vilka frågor brinner de lite …

Vill du också få AT-enkäten?

Gör du, eller har du nyligen avslutat din AT? Svara på AT-enkäten! Genom att anmäla ditt intresse på länken nedan så får du inom en arbetsdag en länk till undersökningen skickad till din mejl.   AT-enkäten är grunden för AT-rankingen, men …

Dags för ny lunchföreläsning!

Äntligen är det dags för nästa lunchföreläsning i SYLF Norrbottens föreläsningsserie! Denna gång är det Anne Liljedahl, ST-läkare tillika styrelseledamot, som står för underhållningen. På onsdag 5 maj kl 12.15 – 12.45 ses vi över zoom, länken kommer i eventet …

Nationella vårdkompetensrådet faststlår: väntetiderna har ökat

Idag går Nationella Vårdkompetensrådet ut i en rapport som sammanställer flödet från examen till specialistbevis bland läkarna. De slår fast att tiden att bli specialist blivit längre. Mest alarmerande är att en allt större grupp hamnar långt från AT.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem