Hoppa till innehåll

Nyheter

SYLF kritiska till underdimensioneringen av BT-platser

Vid BT:s införande kommer man att ha fått bara en bråkdel av BT-platserna som behövs på plats. Madeleine Liljegren, ordförande för SYLF, och Camilla Ringström Lindh, utbildningsansvarig ledamot i SYLF:s styrelse, skriver i Läkartidningen.

Nationella vårdkompetensrådet faststlår: väntetiderna har ökat

Idag går Nationella Vårdkompetensrådet ut i en rapport som sammanställer flödet från examen till specialistbevis bland läkarna. De slår fast att tiden att bli specialist blivit längre. Mest alarmerande är att en allt större grupp hamnar långt från AT.

Tema: Diskriminering

Vad är diskriminering och hur ska SYLF:s förtroendevalda arbeta mot diskriminering? 12/4 18.00-19.30 håller SYLF en utbildning där Läkarförbundets ombudsmän reder ut begreppen. Utbildningen hålls via Zoom. Länk har skickats till alla deltagare på förmiddagen 12/4.

Var tredje läkare upplever tystnadskultur på jobbet

I en pressad situation ökar risken för misstag i vården. Vårdens medarbetare ska kunna lyfta risker och arbetsmiljöproblem även under en pandemi utan att riskera repressalier. Nu visar SYLF i en rapport att en tredjedel av läkarna upplever en tystnadskultur …

Nu är nya ST-föreskriften färdig

Idag blir den nya föreskriften för läkares specialiseringstjänstgöring gällande, inklusive vad som gäller för nya bastjänstgöringen (BT). Nu behöver regionerna agera snabbt för att tillräckligt många ska kunna påbörja sin BT till hösten.