Hoppa till innehåll
Nyheter
SYLF:s fullmäktige 2024

SYLF:s fullmäktige 2024

Den 26–27 april samlades Sveriges Yngre läkares förening (SYLF) i Stockholm för sitt fullmäktigemöte 2024 för att besluta om inriktning för året och välja hälften av ledamöterna i styrelsen samt förste vice ordförande för föreningen.
Nyhet

Robert Holmqvist fortsätter ytterligare ett år på sitt mandat.

"Underläkarna står mitt i pågående besparingar inom regionerna. Vi ser en stor risk att arbetsvillkoren och patienternas vård försämras i samband med försämrad ekonomi. Det kan vi inte acceptera" säger Robert Holmqvist.

Dessutom valdes Julia Borg till förste vice ordförande på två års mandat.

"Jag vill att vi förändrar kulturen och höjer självkänslan bland underläkarna", säger Julia Borg.

På mötet diskuterades motioner insända från hela Sveriges lokalavdelningar i SYLF. En viktig fråga som bifölls är att facklig tid i kombination med utbildningstjänst ska underlättas. Det fackliga arbetet ska också kunna ingå som skäl för specialistlön vid förlängning av ST-tjänster. Dessutom ska centralstyrelsen se över vilka A- och B-mål för specialisttjänstgöring som skulle kunna täckas av fackligt arbete och/eller fackliga kurser.

Jesper Andersson återvaldes till styrelsen till posten som ledamot. Dessutom valdes Sonia Widén från SYLF Stockholm och tidigare ordförande för SLF Student Utland till chefredaktör för Moderna Läkare tillika ledamot.

Fullständig styrelse för året:

 • Robert Holmqvist, Ordförande (2023-2025)
 • Julia Borg, Förste vice ordförande (2024-2026)
 • Sofia Warne, Andre vice ordförande (2023-2025)
 • Sonia Widén, Chefredaktör Moderna Läkare (2024-2026)
 • Jesper Andersson, ledamot (2024-2026)
 • Hanna Liljebäck (2023-2025)
 • Erica Lorenzon (2023-2025)

Kontaktperson

 1. Albin Arleskär
  Albin Arleskär
  Utredare

Fler nyheterAvbolagisering av de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm

Den 26 mars beslutade regionfullmäktige att avbolagisera de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm. Det betyder att de tre akutsjukhusen som idag drivs som regionalt ägda individuella bolag (Danderyds sjukhus, Södersjukhuset…
Nyheter från SYLF Stockholm

Elin Ekdahl Utsedd till Årets SYLF:are 2024

Under SYLF:s fullmäktige hade vi glädjen att kunna tillkännage Elin Ekdahl som vinnare av utmärkelsen Årets SYLF:are 2024. Priset delas ut till en medlem som har visat exceptionellt engagemang och bidragit betydande till föreningens arbete och medlemmarnas välmående.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
 1. Trygghet på jobbet
 2. Unika försäkringar
 3. Lönestatistik för läkare