Hoppa till innehåll
Nyheter
Elin Ekdahl Utsedd till Årets SYLF:are 2024

Elin Ekdahl Utsedd till Årets SYLF:are 2024

Under SYLF:s fullmäktige hade vi glädjen att kunna tillkännage Elin Ekdahl som vinnare av utmärkelsen Årets SYLF:are 2024. Priset delas ut till en medlem som har visat exceptionellt engagemang och bidragit betydande till föreningens arbete och medlemmarnas välmående.
Nyhet
Elin Ekdahl, Årets SYLF:are

Elins engagemang och insatser har verkligen gjort skillnad, och det är en ära att få ge henne denna utmärkelse. Vi ser fram emot att följa hennes fortsatta arbete för läkares rättigheter och villkor. Grattis, Elin!

Elin nominerades med motiveringen:

”Hon har varit engagerad i SYLF under många år och gjort ett fantastiskt jobb, både för sin lokalavdelning och för hela regionen. Hon har en oerhört bred facklig kunskap och alltid en positiv attityd vilket inspirerar alla omkring sig.

Hon har under sina år som SYLF-aktiv drivit många frågor i regionen och var nu senast involverad i att höja alla AT-löner i regionen. Hon har varit mycket aktiv i att arbeta för införandet av lönetrappor, både för ST-läkare och icke-legitimerade underläkare och under 2023 har hon suttit med i styrgruppen för ett projekt om kompetensförsörjningen i regionen där hen tydligt lyft fram utbildningsläkarnas perspektiv. Hon har också varit en stor del i att vi nu har ett fungerande regionövergripande samarbete mellan SYLF-avdelningar i VGR, VGAS, som hon också var med att starta. Det har varit ett nöje och en ära att få arbeta med henne och vi vill verkligen lyfta fram henne som ett exempel på bra fackligt engagemang.”


Fler nyheterAvbolagisering av de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm

Den 26 mars beslutade regionfullmäktige att avbolagisera de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm. Det betyder att de tre akutsjukhusen som idag drivs som regionalt ägda individuella bolag (Danderyds sjukhus, Södersjukhuset…
Nyheter från SYLF Stockholm

SYLF:s fullmäktige 2024

Den 26–27 april samlades Sveriges Yngre läkares förening (SYLF) i Stockholm för sitt fullmäktigemöte 2024 för att besluta om inriktning för året och välja hälften av ledamöterna i styrelsen samt förste vice ordförande för föreningen.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Elin Ekdahl Utsedd till Årets SYLF:are 2024