Hoppa till innehåll
Nyheter
Schysst rekrytering är uppdaterat!

Schysst rekrytering är uppdaterat!

SYLF har uppdaterat AT-guiden efter årets granskning, så att du som söker AT nu under 2024 har aktuell info om villkoren på arbetsplatserna och huruvida till exempel kriterierna som framgår i annonserna är rättvisande.
Nyhet

Vartannat år genomför SYLF Schysst rekrytering där AT-orter kan ansöka om att få sin AT-ansökningsprocess granskad av SYLF:s lokala ledamöter. Orterna som får Schysst rekrytering behöver året efter genomföra en granskning för att vi ska kunna garantera att det är rättvisande.

Samtliga sjukhus på AT-guiden är nu uppdaterade för 2024 på AT-guiden.se och diplom är på väg till sjukhusen som uppnått att behålla sin utmärkelse.

Kriterierna för fortfarande Schysst rekrytering är som följer:

  • SYLF har året innan givit AT-orten Schysst rekrytering!
  • SYLF lokalavdelning ska fortfarande anse att annonsen ska vara rättvisande och att rekryteringsförfarandet inte har försämrats. 
  • Arbetsgivaren ska också presentera en analys för tillsättningarna till den lokala SYLF-avdelningen.  
  • SYLF:s lokalavdelning erbjuds sitta med vid ett mindre antal intervjuer med bibehållen lönFler nyheter


Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland

Nytt kollektivavtal klart!

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Det nya avtalet börjar gälla från 1 april och löper på ett år.

7-klöver 2024

Representanter från SYLF träffades nu i helgen för 7-Klövern i myllrande Västerås tacksamt annordnat av SYLF Västmanland. Det har utbytts tankar, jämförts utmaningar, och formats strategier. En stor punkt på agendan var åter BT som vi arbetar frenetiskt med i …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare