Hoppa till innehåll
Nyheter
Schysst rekrytering är uppdaterat!

Schysst rekrytering är uppdaterat!

SYLF har uppdaterat AT-guiden efter årets granskning, så att du som söker AT nu under 2024 har aktuell info om villkoren på arbetsplatserna och huruvida till exempel kriterierna som framgår i annonserna är rättvisande.
Nyhet

Vartannat år genomför SYLF Schysst rekrytering där AT-orter kan ansöka om att få sin AT-ansökningsprocess granskad av SYLF:s lokala ledamöter. Orterna som får Schysst rekrytering behöver året efter genomföra en granskning för att vi ska kunna garantera att det är rättvisande.

Samtliga sjukhus på AT-guiden är nu uppdaterade för 2024 på AT-guiden.se och diplom är på väg till sjukhusen som uppnått att behålla sin utmärkelse.

Kriterierna för fortfarande Schysst rekrytering är som följer:

  • SYLF har året innan givit AT-orten Schysst rekrytering!
  • SYLF lokalavdelning ska fortfarande anse att annonsen ska vara rättvisande och att rekryteringsförfarandet inte har försämrats. 
  • Arbetsgivaren ska också presentera en analys för tillsättningarna till den lokala SYLF-avdelningen.  
  • SYLF:s lokalavdelning erbjuds sitta med vid ett mindre antal intervjuer med bibehållen lönFler nyheterAvbolagisering av de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm

Den 26 mars beslutade regionfullmäktige att avbolagisera de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm. Det betyder att de tre akutsjukhusen som idag drivs som regionalt ägda individuella bolag (Danderyds sjukhus, Södersjukhuset…
Nyheter från SYLF Stockholm

Elin Ekdahl Utsedd till Årets SYLF:are 2024

Under SYLF:s fullmäktige hade vi glädjen att kunna tillkännage Elin Ekdahl som vinnare av utmärkelsen Årets SYLF:are 2024. Priset delas ut till en medlem som har visat exceptionellt engagemang och bidragit betydande till föreningens arbete och medlemmarnas välmående.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare