Hoppa till innehåll
Nyheter
223 miljoner till AT

223 miljoner till AT

Nyhet

Robert Holmqvist, ordförande i SYLF, välkomnar beskedet om att regeringen återigen skjuter till medel för att utöka antalet AT-platser. Till skillnad från tidigare satsning kommer samtliga regioner till del om de rapporterar in hur många AT-tjänster som planeras. Förra omgången rapporterade endast elva av 21 regioner, varav nio kunde visa en ökning av AT.

"Det är glädjande att regeringen visar att det är fortsatt prioriterat att regionerna ökar antalet AT-platser. SYLF förväntar oss att alla rapporterar in och dessutom ökar antalet tjänster. Med tanke på regionernas ekonomiska situation borde det vara ett välkommet tillskott. Detta är tredje gången som regionerna har möjlighet att få extra medel för att öka antalet AT-tjänster. Nu är det upp till bevis!"

Samtidigt anser SYLF att det behövs en tydlig riktning för kommande år. Det är nu cirka tre år kvar till de sista studenterna som behöver göra AT examineras från universiteten.


Fler nyheterAvbolagisering av de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm

Den 26 mars beslutade regionfullmäktige att avbolagisera de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm. Det betyder att de tre akutsjukhusen som idag drivs som regionalt ägda individuella bolag (Danderyds sjukhus, Södersjukhuset…
Nyheter från SYLF Stockholm

Elin Ekdahl Utsedd till Årets SYLF:are 2024

Under SYLF:s fullmäktige hade vi glädjen att kunna tillkännage Elin Ekdahl som vinnare av utmärkelsen Årets SYLF:are 2024. Priset delas ut till en medlem som har visat exceptionellt engagemang och bidragit betydande till föreningens arbete och medlemmarnas välmående.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare