Hoppa till innehåll
Nyheter
223 miljoner till AT

223 miljoner till AT

Nyhet

Robert Holmqvist, ordförande i SYLF, välkomnar beskedet om att regeringen återigen skjuter till medel för att utöka antalet AT-platser. Till skillnad från tidigare satsning kommer samtliga regioner till del om de rapporterar in hur många AT-tjänster som planeras. Förra omgången rapporterade endast elva av 21 regioner, varav nio kunde visa en ökning av AT.

"Det är glädjande att regeringen visar att det är fortsatt prioriterat att regionerna ökar antalet AT-platser. SYLF förväntar oss att alla rapporterar in och dessutom ökar antalet tjänster. Med tanke på regionernas ekonomiska situation borde det vara ett välkommet tillskott. Detta är tredje gången som regionerna har möjlighet att få extra medel för att öka antalet AT-tjänster. Nu är det upp till bevis!"

Samtidigt anser SYLF att det behövs en tydlig riktning för kommande år. Det är nu cirka tre år kvar till de sista studenterna som behöver göra AT examineras från universiteten.


Fler nyheter


Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland

Nytt kollektivavtal klart!

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Det nya avtalet börjar gälla från 1 april och löper på ett år.

7-klöver 2024

Representanter från SYLF träffades nu i helgen för 7-Klövern i myllrande Västerås tacksamt annordnat av SYLF Västmanland. Det har utbytts tankar, jämförts utmaningar, och formats strategier. En stor punkt på agendan var åter BT som vi arbetar frenetiskt med i …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare