Hoppa till innehåll

Rekrytering

Tack för att du är förtroendevald i SYLF. Utan ditt engagemang hade vi inte varit där vi är idag.

Det är genom våra förtroendevalda SYLF som organisation kan växa.

Ditt engagemang som förtroendevald gör skillnad för dina kollegor, påverkar arbetsplatser och bidrar till verksamheters utveckling. Som förtroendevald i SYLF är du den som står närmast våra medlemmar, någon de kan vända sig till för stöttning och råd, någon som företräder dem och deras intressen. 

Ett av de viktigaste uppdragen som förtroendevald är medlemsrekrytering. Att berätta för de som ännu inte är medlemmar om fördelarna med att vara med i ett fackförbund. Visste du att den vanligaste orsaken till att en kollega inte är medlem beror på att de aldrig fått frågan - är du medlem i SYLF?

Så -  våga fråga – och när du ställer frågan tänk att kollegan gärna skulle vilja vara medlem i SYLF men hen inte vet varför det är en bra idé. Fördelarna med medlemskapet är många, på Läkarförbundets rekryteringssidor finns rekryteringsmaterial att ha som stöd i rekryteringsarbetet.

Att vårda de som redan är medlemmar är även det en väldigt viktig del i uppdraget som förtroendevald. Informera era medlemmar, genom nyhetsbrev, er hemsida och era sociala medier, vad ni jobbar med och vad som är på gång i er lokalavdelning.

Se till att informationen om vilka som sitter i er lokala styrelse är uppdaterad och korrekt och, allra viktigast, ha information om hur man kontaktar väl synlig och lättillgänglig.   

Glöm inte att kansliet finns här för dig som förtroendevald, tveka inte på att kontakt oss för stöttning i det lokala SYLF-arbetet. Tack för allt jobb du lägger ner på ditt uppdrag och lycka till med medlemsrekryteringen!

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare