fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Goda handledare och kollegor är något som avgör hur tiden som utbildningsläkare blir, och det är bakgrunden till utmärkelsen. Motiveringen löd:

” Med sitt tålmodiga, trevliga och inbjudande sätt är Johan alltid en uppskattad handledare, bakjour och kollega. Oavsett tid på dygnet blir varje konsultation ett givande lärotillfälle, och hans lugn och lyhördhet ingjuter trygghet även hos den mest oerfarna primärjouren. Det finns alltid tid för reflektion över enskilda patientfall eller läkaryrket i stort, och med många anekdoter från sitt yrkesliv har han blivit en betydelsefull mentor och förebild för läkare i början av sin karriär.”

” Johan har under halvåret på kirurgen varit en otrolig tillgång till oss nya läkare. Som oerfaren läkare kan det ibland vara svårt att se skogen för alla träd. Vi famlar ofta i mörkret i hopp om att slutligen hitta rätt. Patienten presenterar sina symptom och vi försöker passa in dom i en lista vi lärde oss för flera år sedan. Med Johan som handledare blir det lättare. Han har en förmåga att få oss att inte bara se till den ögonblicksbild patienten presenteras med utan får oss att lyfta blicken och se hela sjukdomens förlopp. Hans vänliga och humoristiska sätt bjuder in till givande diskussioner där han ofta generöst delar med sig av personliga anekdoter och livserfarenheter. Johans glädje för läkaryrket är uppenbar och mycket smittsam. Oavsett vilken läkare jag väljer att bli önskar jag att Johan finns med på ett hörn och sticker in med kloka råd längs vägen.”

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem