Hoppa till innehåll
Nyheter
Lär känna SYLF:s nyvalda styrelsemedlemmar

Lär känna SYLF:s nyvalda styrelsemedlemmar

Under SYLF extra fullmäktigemöte valdes en ny styrelsemedlem in i vår centrala styrelse och två av våra befintliga styrelsemedlemmar valdes in på nya poster. Möt dem i en kort intervju
Nyhet

Shadi Ghorbani

(Nyvald)

ST-läkare i allmänmedicin, Hässleholm

Roll i SYLF:s styrelse: Styrelseledamot med ansvar för bland annat introkursen och representantskapet. Arbetar även med frågor rörande EJD, underläkarlöner samt kortast möjliga väg till specialist. Hon kommer också driva påverkansarbete kring nationellt digitalt dokumentationssystem för underläkare.

 1. Vad är det bästa med att arbeta som Läkare?
  Att man får hjälpa människor helt enkelt, när de har det svårt eller är sjuka. Att arbeta som läkare blir aldrig tråkigt. Ingen dag är den andra lik.
 2. Vilka frågor vill du påverka under din tid i SYLF:s styrelse?
  Jag skulle framför allt vilja förbättra underläkarnas arbetsvillkor och löner. Att vara förtroendevald har varit så roligt och givande. Därför vill jag också uppmuntra fler till att engagera sig fackligt. Och sist men inte minst, att vi banar god väg för att inom en inte alltför lång framtid ha ett nationellt digitalt dokumentationssystem för alla underläkare.
 3. Vad ser du mest fram emot under mandatperioden?
  Jag har arbetat mycket lokalt/regionalt och jag tycker att det ska bli väldigt spännande att kunna påverka på ett större nationellt plan. Att kunna driva underläkarnas viktigaste frågor framåt. Jag ser också fram emot att få arbeta med styrelsen. Det är en väldigt kompetent grupp av människor.

Eva Amtkil

ST-läkare i allmänmedicin, Helsingborg

Roll i SYLF:s styrelse: Förste vice ordförande med ansvar för Schysst rekrytering, fördelning av remisser till styrelsen, lika rätt, internationellt arbete och projekt så som FSL och NRYL. Sitter som ledamot i Läkarförbundets digitaliseringsråd.

 1. Vad är det bästa med att arbeta som Läkare?
  För mig som är allmänläkare är det mötet med så många olika typer av patienter. Variationen på ålder, besvär och undersökningar gör att det aldrig blir tråkigt.
 2. Vilka frågor vill du påverka under din tid i SYLF:s styrelse?
  Jag vill arbeta med ledarskapsfrågan och Schysst rekrytering! Vi läkare är naturliga ledare och behöver ta större plats på dessa positioner, för patienternas och vårt eget bästa! En schysst AT-rekrytering är grunden till att alla läkare får samma förutsättning för en bra start på karriären. Vi planerar att upprätta en arbetsgrupp som kommer att bestå av lokalaktiva för att diskutera hur vi ska utveckla Schysst rekrytering ytterligare! Jag ser väldigt mycket fram emot det.
 3. Vad ser du mest fram emot under mandatperioden?
  Att vi äntligen ska få sätta i gång med den operativa delen av vår Strategi 2026 med våra fem mål!

Camilla Ringström Lindh

ST-läkare i internmedicin, Stockholm

Roll i SYLF:s styrelse: Andre vice ordförande med ansvar för bland annat frågor som rör kortare väntetider mellan examen och specialistbevis. I det ingår SYLF:s policy för AT- och BT-policy. Även ansvarig för AT-rankingen samt är SYLF:s representant i Läkarförbundets utbildnings- och forskningsråd (UFO) och i Socialstyrelsens ST-råd.

 1. Vad är det bästa med att arbeta som Läkare?
  Kombinationen av alla patienter man får träffa, de medicinska utmaningarna och att hela tiden få lära sig nya saker.
 2. Vilka frågor vill du påverka under din tid i SYLF:s styrelse?
  Jag vill fortsätta arbetet med frågor som rör underläkares utbildning och att korta väntetiden mellan läkarexamen och specialistbevis.
 3. Vad ser du mest fram emot under mandatperioden?
  Att arbeta vidare med Sylfs strategi 2026 och samarbetet med lokalföreningarna i viktiga underläkarfrågor som t ex bastjänstgöring.

Fler nyheter


SÖK TILL STYRELSEN FÖR SYLF ÖSTERGÖTLAND!

Vill du vara med och kämpa för vår arbetsmiljö och arbetsvillkor? Lära känna nya kollegor från olika kliniker? Vi söker engagerade kollegor från underläkare till sen ST-läkare inom olika specialiteter och från hela östergötland.

Ordförande Klara har ordet

Hej! Klara här med ett nytt inlägg i min ordförandeblogg. Läs mitt inlägg som ordförande i SYLF Östergötland till dig som medlem för att förstå framtida BT-kollegor och hur det påverkar hela läkarkåren.

Ordförande Klara har ordet!

Klara, ordförande här! Läs mitt inlägg som ordförande i SYLF Östergötland till dig som medlem för att förstå framtida BT-kollegor och hur det påverkar hela läkarkåren.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
 1. Trygghet på jobbet
 2. Unika försäkringar
 3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Lär känna SYLF:s nyvalda styrelsemedlemmar