fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Det är första gången någonsin som en offentlig utfrågning sker av ordförandekandidaterna till Läkarförbundet. I grunden ligger ett intresse för att underläkarna ska kunna ta del av förbundets processer och känna att även deras frågor finns på agendan.

– Vi tror att en del kan uppfatta vårt förbund som otillgängligt. På det här sättet vill vi bidra till att öka transparensen och förhoppningsvis engagera våra medlemmar i valet, som ju är viktigt för förbundets framtid. Vi vill kunna höra kandidaterna själva och hur de resonerar kring frågor som våra medlemmar tycker är viktiga. Det senaste halvåret har varit märkligt på många sätt, årets fullmäktige kommer vara digitalt och det tror vi ökar behovet av att som medlem få lyssna på och lära känna kandidaterna innan, förklarar Madeleine Liljegren, ordförande i SYLF.

Utfrågningen har främst fokus på underläkarfrågor och sänds live från SYLF:s Facebooksida mellan klockan 18.00 och 19.00, tisdag den 29 september.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.