fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

ST-löner

ST-lönerna sätts utifrån ett rekommenderat spann, som är anpassat utifrån geografi och specialitet. Dessa spann har inte justerats upp till 2020 års nivå och vi kommer att bevaka frågan och jobba för att en justering sker utifrån det nya avtalets nivåer, när det är på plats.
Ni som tar anställning under våren bör skriva att ni har en lön utifrån 2019 års nivå och ska ta del av lönerevisionen för 2020.

Tf överläkare

Tidigare har det varit att jobba som tf överläkare runtom i Norrbotten, ffa på sjukhusklinikerna. Den typen av tjänst har ”dragits tillbaka” av HR då man anser att det har använts för lättvindligt. Har du haft en muntlig överenskommelse med din chef om att du ska tjänstgöra som tf överläkare så är det lika bindande som ett skriftligt avtal, det kan dock vara svårare att bevisa.
Så länge du inte har skrivit på ett avtal där det framgår att du ska jobba som tf överläkare och får ersättning i nivå med en nybliven specialist så ska du fortsätta arbeta som ST-läkare. Dvs du ska t.ex. inte ronda själv eller gå som bakjour om du inte har stöd av en specialistkollega. Med arbetsuppgifter kommer ansvar och du ska ersättas därefter.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.