Hoppa till innehåll
Nyheter
Träffa SYLF centralts nyvalda och omvalda styrelsemedlemmar

Träffa SYLF centralts nyvalda och omvalda styrelsemedlemmar

På SYLF:s hundrade fullmäktige den 8/5 2021 valdes två nya ledamöter in i styrelsen och två styrelsemedlemmar blev omvalda. Men vilka är de, vad ser de mest fram emot under sin tid i styrelsen och vilka frågor brinner de lite extra för? Låt oss presentera Camilla, Robert, Eva och Madeleine:

Nyhet

Namn: Camilla Ringström Lindh

Specialistkompetens: ST i internmedicin och akutsjukvård

Roll i SYLF:s styrelse: Ledamot

Frågor:

  1. Vad är det bästa med att arbeta som Läkare? Kombinationen av alla patienter man får träffa, de medicinska utmaningarna och att hela tiden få lära sig nya saker.
  2. Vilka frågor vill du påverka under din tid i SYLF:s styrelse? Arbetsvillkor, lön och fortbildning är frågor jag gärna arbetar med.
  3. Vad ser du mest framemot under mandatperioden?  Att få sätta igång och börja arbeta med SYLFs strategi 2026, samarbetet med lokalföreningarna och att jobba för ett bra införande av BT.

 

 

Namn: Robert Holmqvist

Specialistkompetens: ST i allmänmedicin

Roll i SYLF:s styrelse: Ledamot

Frågor:

  1. Vad är det bästa med att arbeta som Läkare? Att få jobba med att hjälpa människor. Läkaryrket är väldigt givande och stimulerande. Som läkare utvecklas man hela tiden både som person och i sin yrkesutövning.
  2. Vilka frågor vill du påverka under din tid i SYLF:s styrelse? Fortsatta det arbete som görs med att stärka organisationen. En stark organisation med bra kontakt mellan lokalavdelningarna och den centrala organisationen ger bättre förutsättningar att utföra ett bra påverkansarbete. Att vi underläkare ska ha en rimlig lön är även det en fråga som engagerar mig. Vi får inte fortsätta halka efter reallönemässigt. BT är en väldigt viktig fråga. Tycker att det finns många orosmoln kring BT och som kan leda till stora problem under lång tid framöver om de inte blir lösta.
  3. Vad ser du mest framemot under mandatperioden?  Att få arbeta för att förbättra för oss underläkare och att få göra det med så kompetenta personer som de andra i styrelsen.

 

Namn: Eva Amtkil

Specialistkompetens: ST i allmänmedicin

Roll i SYLF:s styrelse: Andre vice ordförande

Frågor:

  1. Vad är det bästa med att arbeta som Läkare? Det bästa i mitt yrke är alla möten jag har med människor. De söker vård för alla olika sorters problem och jag som allmänmedicinare följer ju patienten från vaggan till graven så man får ett speciellt band när man lär känna sin patient. Det är ett mycket givande utbyte och ingen dag är sig lik.
  2. Vilka frågor vill du påverka under din tid i SYLF:s styrelse? Jag vill arbeta med ledarskaps- och lönefrågorna. Vi läkare är naturliga ledare och bör lyftas och sporras mer till att angripa dessa frågor. SYLF har ju antagit målet i nya Strategi 2026 att vi ska arbeta för minst 10% ledarskaps-ST och motsvarande utbildningar i regionerna. Lönerna är en ständigt återkommande fråga som engagerar många och där behöver både SYLF och Läkarförbundet arbeta proaktivt för att stärka, framför allt, underläkares löner. Vi ser nu när BT håller på att införas att lönerna dumpas, vilket är helt oacceptabelt.
  3. Vad ser du mest framemot under mandatperioden?  Hur vi ska sätta igång med arbetet med ovannämnda strategi och försöka implementera detta i vårt arbete! Ett annat mål vi satte upp var att anslutningsgraden skall vara minst 82% av alla underläkare (just nu har vi 76%), så det ska bli en spännande utmaning att försöka nå upp till. Ju fler vi är desto starkare är vi!

 


 

Namn: Madeleine Liljegren

Specialistkompetens: ST i psykiatri

Roll i SYLF:s styrelse: Ordförande

Frågor:

  1. Vad är det bästa med att arbeta som Läkare? Att jag i arbetet får använda både hjärna och hjärta. Det är väldigt stimulerande att få verka i en profession där naturvetenskap, etik och humanism går hand i hand. Att arbeta som läkare är väldigt brett och innebär stora möjligheter där till exempel forskning är en viktig och stimulerande del.
  2. Vilka frågor vill du påverka under din tid i SYLF:s styrelse? Jag vill fortsätta att bidra till att sätta underläkarnas frågor högt upp på dagordningen. Svensk hälso- och sjukvård är beroende av en kontinuerlig återväxt av läkare av hög kvalitet. Specialistläkarbristen är ett reellt hot mot patientsäkerheten. Då krävs det att unga läkare inte ska behöva vänta på att få sin legitimation eller sitt specialistbevis. Medan de väntar ska det vara en självklarhet att de har rätt till god utbildning, stöd och lön efter ansvar. Här finns mycket kvar att göra.
  3. Vad ser du mest framemot under mandatperioden? Att fortsätta stärka vår organisation inifrån och ut. Våra lokalavdelningar behöver få rätt förutsättningar för att kunna bedriva sitt arbete. Det måste vara roligt och utvecklande att engagera sig i SYLF! Jag ser oerhört mycket fram emot att få träffa våra förtroendevalda, inte bara genom en datorskärm. Det ska bli väldigt stimulerande att få sätta igång med vår nya strategi, tillsammans med resten av styrelsen och kansliet.

 


Fler nyheter


Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland

Nytt kollektivavtal klart!

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Det nya avtalet börjar gälla från 1 april och löper på ett år.

7-klöver 2024

Representanter från SYLF träffades nu i helgen för 7-Klövern i myllrande Västerås tacksamt annordnat av SYLF Västmanland. Det har utbytts tankar, jämförts utmaningar, och formats strategier. En stor punkt på agendan var åter BT som vi arbetar frenetiskt med i …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Träffa SYLF centralts nyvalda och omvalda styrelsemedlemmar